Окупанти вдарили по центру Києва / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Руйнування Кримського моста ніяк не вплинуло на рішення РФ насести масовані ракетні удари по Україні

Про це заявив військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю УНІАН.

"Він більше вплинув на медійну складову. Вони в медійному плані до цього "приклеїли" Кримський міст. Але реальна підготовка удару такого рівня відбувається мінімум тиждень-два. З кінця вересня або початку жовтня вони готувалися, це точно. Якби не Кримський міст, то був би ще який-небудь привід", - сказав експерт.

Він упевнений, що це все прив'язане до тих передбачуваних переговорів, які найближчим часом намічаються між США і Росією.

"По-моєму, там ще Великобританія, Франція, Німеччина. Завжди перед такого роду пропозиціями Путін збільшує свою проблемність, щоб підняти ставки на переговорах. Будь-які переговори такого рівня і підготовка до таких переговорів несуть смерть", - розповів Світан. 

Експерт вважає, що до Ердогана потрібно достукатися і сказати: "Товариш, ти вбив кілька десятків людей самою ідеєю".

"Згадайте всі переговори, які були. Вони всі супроводжувалися такими масованими обстрілами. Наприклад, крайні переговори по зерновій угоді. Тоді вони проходили в Стамбулі, і в цей же час був удар по Вінниці. Перед переговорами, які пропонує Ердоган, Путін збільшує рівень враження саме мирного населення, оскільки на військову поразку ніхто так реагувати не буде. Це відбувається для того, щоб торгуватися життями", - додав Світан.

Масований ракетний удар по Україні: деталі

10 жовтня російські окупанти завдали понад 84 ракетні та авіаційні удари по території України. Зокрема, удари були зафіксовані у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській та Київській областях.  

Росія випустила по Україні 84 ракети, 56 з них були знищені.

За інформацією енергетиків, відновлено електропостачання до 3 тисяч 571 населених пунктів у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

Сьогодні ракетні атаки продовжилися: в небі над різними областями України знищено мінімум 18 російських ракет. Про вибухи повідомляли в Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Рівненській, Кіровоградській, Львівській та Київській областях.