10 жовтня російські загарбники запустили багато ракет у низку регіонів України / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Внаслідок вчорашньої масованої ракетної атаки українських міст загинуло вже 19 осіб, ще 105 отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Внаслідок обстрілу у 12 областях та Києві виникло понад 30 пожеж, які силами ДСНС ліквідовані. 

Відео дня

Залишаються знеструмленими 301 населений пункт у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

"ДСНС для забезпечення електропостачання залучено 22 електростанції, у тому числі 15 для закладів охорони здоров’я у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській,  Харківській та Чернігівській областях, а також  7 електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

За інформацією енергетиків, відновлено електропостачання до 3 тисяч 571 населених пунктів у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

До гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт залучалися понад 1 тис. осіб та близько 120 одиниць техніки ДСНС. 

Масований удар по Україні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, вчора вранці, 10 жовтня, російські окупанти завдали понад 84 ракетних та авіаційних удари по території України. Зокрема, удари були зафіксовані у Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Житомирській та Київській областях. 

За даними Генерального штабу Збройних сил України, зранку 10 жовтня Росія випустила по Україні 84 ракети, 56 з них було знищено.

Ввечері 10 жовтня повідомлялося про 14 загиблих і 97 поранених.

Пізніше російський диктатор Володимир Путін визнав обстріл українських міст і об'єктів критичної інфраструктури, а також пригрозив Україні новими ударами.

В українській розвідці наголосили, що масований ракетний удар російська влада готувала ще з початку жовтня. 

У відповідь на ескалацію конфлікту американський президент Джо Байден наголосив, що ракетний терор Путіна не похитне підтримку США України. У вечірній розмові з Зеленським головною темою була передача сучасних систем ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: