Наєв прокоментував ракетну загрозу на День Незалежності / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв прокоментував можливість застосування ворогом ракетних та авіаційних ударів під час Дня Незалежності України.

Відповідний відеокоментар Наєва опубліковано на його сторінці у Facebook. "Що можна очікувати від ворога, який веде війну проти України? Звісно, нахабних дій, які він може вчиняти", - зазначив він.

Зокрема, за словами Наєва, ворог може застосувати авіаційні удари, тому у разі повітряної тривоги необхідно прямувати в укриття.

Відео дня

"Тож, ми маємо розуміти, що захист власного життя та здоров’я є обов’язком кожного громадянина. Щоб, у майбутньому, коли ми святкуватимемо перемогу, усі були живими та здоровими", наголосив командувач Об’єднаних Сил ЗС України.

Війна в Україні: новини

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що якщо росіяни зважаться вдарити ракетами і дронами по території України у День Незалежності, 24 серпня, то цей удар явно не буде сильнішим за попередні.

Так, за підрахунками експерта, у Росії зараз може бути в запасі для удару в День Незалежності України: ракети Х-101/555 - від 20 до 30 одиниць; ракети "Калібр" - близько 20 одиниць; дрони Shahed-136 - до 50 одиниць.

Крім того, за словами експерта, російські загарбники можуть собі дозволити пуски Х-22, "Іскандер-М/К", П-800 "Онікс" у напрямку Одеси.

Вас також можуть зацікавити новини: