Українська авіація протягом доби завдала сім ударів / фото facebook.com/kpszsu

Протягом 23 грудня Сили оборони України завдали ударів по 18 місцях зосередження сил і засобів російських окупантів.

"Українська авіація протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 2 склади з боєприпасами та 11 районів зосередження живої сили окупантів", - повіідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні щодо ситуації з російським вторгненням.

Інформація про втрати ворога уточнюється.

Відео дня

Крім того, Генштаб повідомив, що російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках фронту.

За даними Генштабу, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Разом з тим у Генштабі додали, що окупанти планують розгорнути на території Білорусі польовий госпіталь.

Також зафіксовано, що ворог збільшив обсяги перевезення залізничним транспортом особового складу, військової техніки та боєприпасів до районів ведення бойових дій.

Разом з тим в Генштабі попередили, що загроза авіаційних і ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на всій території України зберігається.

"Протягом доби противник завдав один ракетний, 4 авіаційних удари, а також здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", - йдеться в повідомленні.

Втрати Росії в Україні на 23 грудня - що відомо

За даними Генштабу, загальні бойові втрати Росії в Україні складають близько 100 950 чоловік особового складу.

Також Росія втратила: танків - 3005, бойових броньованих машин - 5986, артилерійських систем - 1984, РСЗВ - 414, засобів ППО - 212; літаків - 283, вертольотів - 267.