Росія вичікує перед тим, як атакувати Україну ракетами, вважає Коваленко / скріншот

Російські війська не відмовляться від енергетичного терору України. Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає "Обозреватель".

На його думку, ресурс для початку ударів у РФ є, відсутні необхідні умови - погодні.

"На жаль, на мій погляд, настільки тривала пауза з ракетними ударами компонентою крилатого, дозвукового типу не стільки підсилює спокій, скільки, навпаки, занепокоєння. Удари почнуться, але коли саме?" - задався він питанням.

Відео дня

Як зазначив експерт, з урахуванням маніакальної ментальності росіян він не здивується, якщо це може виявитися на Різдво чи Новий рік, і за будь-яких погодних умов.

"Саме в такій послідовності, адже нарешті в Україні починають святкувати Різдво за правильним календарем. І для російських маніяків це може бути тригером", - зазначив Коваленко.

Скільки у Росії ракет

Як заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, Росія зараз не просто накопичує ракети, вона відновлює свій стратегічний запас. І на цей час у неї набагато менше ракет, ніж було у минулому році перед початком атак на енергосистему України:

"За півроку атак на енергетику (з 9 вересня по 12 березня) ми збили 750 крилатих ракет, а запущено було близько 1100. Плюс вони залишили собі у запасах 30%. Тобто у них було приблизно тільки 1600 крилатих ракет на вересень минулого року. Зараз у них і "Кинджалів", і "Іскандерів" обох типів, і Х-22, і "Калібрів", і Х-101, і Х-555 разом 870".

Вас також можуть зацікавити новини: