Окупанти активно обстрілюють Сумську область / фото like.sumy.ua

За останній місяць російські окупанти збільшили обстріли прикордонних областей – Харківської, Чернігівської та Сумської. 

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр. "За останній тиждень у період з 8 по 16 травня 2023 року російські війська здійснили 162 обстріли зазначених областей. Найбільше зазнала обстрілів Сумська область – 110. Чернігівська – 29. Харківська - 23", розкрила деталі Маляр.

Вона зазначила, що окупанти щодня стріляють по мирному населенню з різних видів озброєння та знищують цивільні об’єкти - садочки, лікарні, школи. Є загиблі та поранені, серед яких – діти.

Відео дня

"Крім того, артилерійськими та авіаційними ударами у прикордонних областях ворог намагається постійно тримати у напрузі наші війська та не допустити їх задіяння на інших напрямках", - пояснила ситуацію Маляр.

Ситуація в Харківській області

Окупанти майже щодня завдають ударів по Харківській області. Руйнації піддаються міста і села. Також є поранені та жертви серед цивільного населення. 13 травня внаслідок чергових російських обстрілів були постраждалі серед цивільного населення. Зокрема, російські окупанти обстріляли село Хатнє Купʼянського району. Поранення зазнала жінка 43 років.

Вас також можуть зацікавити новини: