Росія втрачає Крим / фото REUTERS

Тимчасово окупований Крим стає дедалі більше схожим на пастку для Російської Федерації.

Як заявив колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес в інтерв’ю НВ, українське командування веде дуже професійну військову кампанію, яка постійно звужує можливості РФ підтримувати свої військові угруповання.

За його словами, після пошкодження Керченського мосту, у Росії в рази знизилася можливість підтримувати свої війська на півдні України.

Відео дня

"Всі інші способи постачання армії по землі через Ростов, по берегу Азовського моря до Маріуполя, а потім на південь і в Крим дуже ризиковані, тривалі, до того ж звужені до однієї, по факту, дороги. При цьому підкріплення має вимірюватися у тисячах солдатів свіжого контингенту та ресурсах, необхідних не лише для війни, а й для утримання мирного населення на окупованих територіях. Звісно, щось вони можуть доставити кораблями, але все це дуже ненадійно", - пояснив американський генерал. 

Війна в Україні: ситуація в Криму

Як повідомляв УНІАН, незаконні "вибори" в анексованому Росією Криму відбулися 14 вересня 2014 року. Країна-агресорка окупувала півострів, усі вісім років рашисти знущалися з мирного населення, викрадали та катували кримських татар.

23 серпня 2021 року в Києві голови делегацій понад 40 країн і міжнародних організацій розпочали "Кримську платформу". Її утворили з метою припинення російської окупації півострова мирними засобами. 

17 вересня 2022 року президент України Володимир Зеленський розповів, що може так статися, що Україна поверне Крим дипломатичним шляхом

8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту сталася велика пожежа. Вогонь охопив сім паливних цистерн. Крім того, частково обрушилися два автомобільних прольоту

У Росії заявили, що міст отримав пошкодження через підрив вантажівки, президент РФ Володимир Путін назвав інцидент "терактом" і звинуватив в Україні.

Раніше Ходжес говорив, що Україна може звільнити окупований Росією Крим вже в наступному році, зробивши його непридатним для оборони росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: