Піхотний снайпер Олена Білозерська наголосила, що тепер на війні однієї мотивації недостатньо / скриншот з відео

Піхотний снайпер Олена Білозерська перебуває на війні фактично 10 років. За її словами, втома вже відчувається та є проблеми зі здоров'ям. 

"Куражу такого, як був у 2014-му, мовляв, "я - солдат, я - воїн, я - на війні, круть!" - такого вже, звичайно, зараз немає. Вже хочеться, щоб війна швидше закінчилася. Але поки можемо, будемо тягнути службу. Що поробиш", - розповіла вона в інтерв'ю для "Української правди".

Раніше Білозерська зазначала, що у 2014 році для того, щоб добре воювати, було достатньо мотивації, проте зараз необхідно постійно навчатися та покращувати свою фізичну форму. 

Відео дня

"Наприклад, снайперами зараз лишаються переважно дуже круті професіонали, які вміють працювати на відстань у понад кілометр - півтора. А решта перекваліфіковується на операторів FPV-дронів, бо зараз це актуальніше, ніж вміти стріляти в когось з гвинтівки на 600 метрів", - пояснила снайпер.

Коли в неї запитали, як змінився противник за ці 10 років, вона відповіла, що спершу це здебільшого був "непотріб", а саме "ледь не наркомани, в яких кадрові росіяни були як інструктори чи командири". 

"Зараз "непотріб" і наркомани теж є - оця вся алкашня, яка вербується в армію з російської глибинки. Але казати "вся російська армія - алкашня і непотріб" було б шапкозакиданням, бо зараз там є і професіонали, і мотивовані", - зауважила Білозерська.

За словами військової, під час АТО росіяни переважали українських воїнів у двох речах, а саме у фортифікації та зв'язку, все решта було кращим в України, проте наразі вони в технологічному плані дуже швидко навчаються. 

"Це - гра в довгу. Час покаже, хто виявиться сильніший. Я вірю, що це будемо, звичайно, ми, що ми переможемо. Тому що все-таки такої мотивації, як у нас, у них немає і ніколи не буде. Тому що мотивація "вбити уявних фашистів на чужій землі" і мотивація "захищати свою землю" - це непорівнянні речі!" - підкреслила снайпер.

Коли в неї запитали, як змінилася її мотивація та ставлення до війни за ці 10 років, військова відповіла:

"Тоді був кураж, новизна відчуттів: "Я – дівчинка, звичайна людина, стала воїном, захисником! Це ж круть така!". Зараз це насамперед почуття обов'язку перед своєю державою, тому що я знаю, що ми всі впряглися і мусимо тягнути цей віз, поки маємо сили. До перемоги, якщо вдасться". 

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, DeepState оновив дані про ситуацію на фронті. За даними мапи бойових дій, армія РФ просунулася у Соловйовому Донецької області. Крім того, ворог просунувся південніше Новобахмутівки, в Новокалиновому та Красногорівці.

Своєю чергою майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман заявив, що Україні доведеться відходити на деяких ділянках фронту, проте це буде тимчасово.

"Немає в нас таких сил, такої кількості людей, щоб стримувати росіян, не відходячи ні на метр з того місця, де ведеться бій. Де-не-де доведеться відходити. Це правила війни. Немає такої армії, яка б під час наступу армії ворожої тримала позиції і ніде не відходила б ні на сантиметр", - пояснив Гетьман.

Вас також можуть зацікавити новини: