З полону бойовиків повернули двох жінок / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні ввечері угруповання ХАМАС звільнило двох ізраїльтянок, утримуваних у заручниках, пише The Times з посиланням на заяву бойовиків.

85-річну Йохевед Ліфшиц і 80-річну Нурит Іцхак передали представникам Червоного Хреста на прикордонному переході "Рафах" між Ізраїлем і Єгиптом. Звільнення пояснили "гуманітарними міркуваннями" та їх станом здоров'я.

Відзначається, що процедура відбулася за посередництва Єгипту і Катару, ХАМАС нічого не зажадав натомість. При цьому прес-секретар збройного крила Абу Убайда заявив, що йому вдалося домогтися звільнення затриманих, "попри відмову противника прийняти їх з минулої п'ятниці і його зневагу до питання про наших полонених".

За даними ЗМІ, чоловіки звільнених жінок все ще перебувають у полоні. Обидві пари проживали в кібуці Нір Оз, розташованому неподалік від кордону з Газою.

Заручники в Секторі Гази: останні новини

В Ізраїлі заявляли, що в полон до бойовиків потрапили 222 людини, в тому числі іноземці. Саме угруповання заявляло про 130 полонених в Ізраїлі.

20 жовтня були звільнені двоє американок ізраїльського походження-Джудіт Тай Раанан і Наталі Шошана Раанан.

Сьогодні Ізраїльський портал i24news заявив, що у них є дані про підготовку угоди, згідно з якою з полону можуть звільнити близько 50 заручників з подвійним громадянством.

Вас також можуть зацікавити новини: