Королева Єлизавета II / фото REUTERS

8 вересня 2022 року померла королева Великобританії Єлизавета II. За життя її супроводжувало чимало скандальних історій, які так чи інакше кидали тінь на всю королівську родину.

Згадаймо найгучніші скандали навколо Єлизавети II.

Відео дня

"Пригоди" принца Філіпа і список його "коханок"

Відомо, що Єлизавета і Філіп часто жили порізно. І поки королева виконувала свої обов'язки на троні, принца раз у раз помічали у закритих чоловічих клубах сумнівної репутації. Це були важкі часи для їхнього шлюбу. Ходили чутки про численні зради Філіпа.

У список передбачуваних коханок принца, зокрема потрапляли такі особи, як актриса Пет Кірквуд, співачка Елен Кордет, телеведуча Кеті Бойл і не тільки.

Єлизавета II та Філіп / фото REUTERS

Суперниця Маргарет і її нещасний шлюб

Звичайно ж, про суперництво принцеси Маргарет і Єлизавети ходило безліч чуток. Маргарет при цьому нерідко називали "запасний принцесою". Коли вона побажала вийти заміж по любові за розведеного полковника Пітера Таунсенда, всі ці домисли заграли новими фарбами.

Єлизавета як глава Англіканської церкви,не могла дозволити Маргарет укласти цей союз без зміни законодавства. Королева була в силах це зробити, але не стала і просто наклала вето на шлюб, тим самим розбивши серце сестри.

Згодом Маргарет вийшла заміж за фотографа Ентоні Армстронга-Джоунза. Їх шлюб так і не став щасливим. Пара розлучилася 18 років по тому в 1978 році.

Зради принца Чарльза і Діани

Це один з тих скандалів королівської сім'ї, який можна сміливо назвати найпопулярнішим. Він вибухнув у 80-х роках. Ходили чутки, що принц Чарльз відновив зв'язок з колишньою дівчиною Каміллою, а принцеса Діана зраджує йому з майором Джеймсом Хьюіттом.

Навіть після офіційного оголошення про розставання пари, газети активно публікували розшифровки їхніх телефонних бесід з коханцями, смакуючи подробицями їх особистого життя.

Діана і принц Чарльз / фото REUTERS

У 1997 році Діана загинула в автокатастрофі в Парижі. Чарльз одружився на Каміллі в 2005-му.

Сексуальні домагання сина Єлизавети II Ендрю

Американка Вірджинія Джуффре звинуватила сина Єлизавети II Ендрю у тому, що він змусив її вступити в сексуальний зв'язок, коли їй було 17 років. Вона стверджувала, що він тричі згвалтував її,

Також герцога Йоркського у сексуальних домаганнях звинуватила 43-річна колишня помічниця скандального фінансиста Джеффрі Епштейна Джоанна Шоберг. За її словами, принц поглумився над нею, коли їй був 21 рік, – чіпав її за груди та інші частини тіла.

Ендрю усі звинувачення неодноразово заперечував. Але, попри це це, Єлизавета ІІ виключила свого сина принца Ендрю, герцога йоркширського, з королівської сім'ї, позбавивши його всіх військових титулів і заступництва.

Відмова від повноважень принца Гаррі і Меган Маркл

Шлюб принца Гаррі і Меган Маркл був з самого початку скандальним. Але коли пара оголосила про рішення залишити Кенсінгтонський палац, вибухнула справжня буря.

Герцоги Сассекські оголосили, що планують залишити свої королівські обов'язки, у травні 2018 року. Через пару місяців вони оселилися в Каліфорнії зі своїм сином Арчі. А ще через якийсь час пара дала скандальне і гучне інтерв'ю Опрі Вїнфрі.

Принц Гаррі і Меган Маркл і Опри Вінфрі / фото REUTERS

У бесіді Маркл натякала на расизм у королівській родині і небажання палацу давати титул їхньому синові, а Гаррі поскаржився на те, що батько припинив спілкування з ним.

Вас також можуть зацікавити новини: