Ілля Кива знову вляпався у чергову дивну ситуацію / Фото УНІАН

Депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, коментуючи позов САП про конфіскацію необґрунтованого активу у розмірі 1,2 мільйона гривень, збентежив журналістів дивною заявою.

Читайте такожПес-контролер: завод з виробництва віскі взяв на роботу спанієля (фото)

У коментарі ЗМІ Кива заявив, що позов САП про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень є переслідуванням і тиском з боку влади.

Відео дня

«Дохід був офіційно зареєстрований, внесений до декларації, податки сплачені. А все інше – ось ця маячня – не варта навіть виїденого обличчя», – сказав Кива.

Також депутат обурився, що всі розмови про нього відбуваються лише навколо жомової ями.

«І ви вибачте, я зараз поматюкався б», – додав Кива.

Жомова яма Іллі Киви: що відомо

  • У липні 2020-го журналісти програми «Наші гроші» розповіли про сумнівний бізнес Іллі Киви, який, за даними декларації, отримує щороку по мільйону гривень від здачі в оренду жомової ями.
  • За словами авторів розслідування, депутат також не задекларував стометрову квартиру в Києві та авто з винаймом охорони.
  • Журналісти припустили, що яму Кива використовує для відмивання грошей. Сам Кива спростував інформацію та опублікував відео з діючим підприємством, яке йому належить і яке принесло ті самі 1,2 млн грн доходу.
  • Денис Бігус виїхав за вказаною адресою в село Заводське Полтавської області й знайшов «підприємство», про який говорив Кива. Ним виявився порослий бур'яном пустир з купою металобрухту.
  • 20 травня 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила до суду перший позов про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень у народного депутата України від "ОПЗЖ" Іллі Киви.