Перед тим, як позбутися старих капців, потрібно дещо зробити / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Можна прожити величезний відрізок свого життя, не знаючи прикмети про капці, а потім просто "прозріти" - виявляється багато робилося неправильно і нібито навіть могло накликати серйозні проблеми.

Як виявляється, і дарувати таке взуття не всім можна, і носити його варто тільки самому, та й коли викидати їх прийшов час потрібно дотримуватися певного ритуалу.

Відео дня

Є ще один нюанс - деякі капці просто не можна носити. Вважається, що рване, брудне, стоптане, старе взуття накликає на людей бідність і "відбирає" здоров'я.

Чому не можна давати свої капці гостям - убезпечте себе

З давніх часів деякі люди вірять, що речі, якими людина часто користується, як губка, "вбирають" її енергію. Особливо це стосується речей, з якими особистість довгий час контактує. Взуття - це саме те, що досить близьке до тіла, тому воно нібито може зберігати частину енергії людини, і "розбазарювати" її не варто.

Крім того, є ще й матеріальна частина питання. Капці це дуже особиста річ, а грибок - не рідкість. Тому, варто убезпечити себе і, якщо хочете бути привітним господарем/господинею, придбати одноразове взуття для гостей.

Чи можна носити чужі домашні капці

Постарайтеся не контактувати з чужим взуттям, особливо, якщо вам його намагаються нав'язати. Вихованість і тактовність - справа хороша, але варто навчитися відстоювати свої кордони і не вестися на вмовляння. Якщо відчуваєте, що вам дуже не до душі пропозиція надіти чиїсь капці - просто впевнено скажіть "ні".

Цікаві прикмети про домашні капці

Коли йдеться про взуття, люди часто використовують слово "пара". Кажуть, що "два чоботи пара", маючи на увазі те, що якісь двоє людей ідеально підходять один одному. Можливо, саме тому є забобон, згідно з яким одиноким людям варто мати вдома запасні нові капці. Якщо ви ще не зустріли свою половинку, то можете купити нове взуття і заховати його від усіх - деякі вірять, що таким чином можна "приманити" в дім свою людину. Ще є така прикмета, яка стосується особистого життя, - якщо ви знайдете один капець, то незабаром можете знайти і кохану людину.

Зовсім інша ситуація, якщо ви взуєте один капець у той момент, коли не знаєте, де ж знаходиться другий. Існує забобон, що через це є загроза втрати когось із близьких, тому спочатку варто знайти другий капець, а потім вже взуватися.

Ось які прикмети ще є щодо капців:

  • взули по капцю з різних пар - можете загадати бажання;
  • одягли лівий капець на праву ногу, а правий на ліву - за спиною можуть пліткувати друзі;
  • кіт напаскудив у капці - несподівано приїдуть гості;
  • втратили взуття - прощання з токсичними людьми, неулюбленою роботою чи тяжкими обов'язками;
  • пес покусав взуття - до скандалів у родині;
  • поставити "носами" до дверей - хтось із близьких буде з дому випроваджений;
  • розкидане взуття - до втрати енергії;
  • якщо носити капці покійної людини, то може трапитися біда. Вважається, що, можливо, "причепиться" та ж хвороба, яка була у померлого;
  • перемішувати жіноче і чоловіче взуття - до розладу в сім'ї.

Якщо людина померла, а її капці залишилися - помийте їх проточною водою, а потім викиньте на вулиці у сміттєвий бак.

Чи можна приймати в подарунок капці

Етикет говорить, що дарувати таке взуття можна тим, хто вам дуже близький, і точно не буде шукати якийсь підступ у вашому презенті. Взагалі в народі капці асоціюються з майбутньою дорогою, тобто вони чи не вісники розлуки. Крім того, є побоювання, що через такий подарунок у дім можуть "зайти" не тільки розлука, а й смерть і сварки. Тобто такий подарунок може викликати досить серйозні побоювання у людей, які знають забобони.

Куди подіти старі капці

Виявляється, не можна просто взяти свої капці, вкласти в сміттєвий пакет до інших відходів і відправити в бак. Все набагато складніше, знову-таки, через те, що люди вірять в насиченні цієї речі енергією.

Ось що потрібно зробити перед тим як відправити це взуття на смітник:

  • варіант перший - укутати пакетом;
  • варіант другий - покласти в коробку.

Багато хто вірить, що найкращий спосіб позбутися чогось - просто спалити річ, але, на жаль, палити, наприклад, гуму - це неекологічний і небезпечний варіант.

Чому чоловік повинен ходити вдома у капцях

Деякі вірять, що, якщо чоловік вдома не буде ходити у капцях, то він нібито стане від дружини повертати "наліво". Є ще одна прикмета з капцями, яка стосується вірності - щоб у родині не було зради, взуття радять ставити біля ліжка, а не під нього.

Раніше УНІАН писав, що не можна робити вдома після смерті людини - було названо найсуворіші заборони.

Вас також можуть зацікавити новини: