
Коли ви запікаєте курку в духовці, то зазвичай використовуєте деко або решітку, що забезпечує хрустку скоринку і рівномірне приготування. Проблема в тому, що коли курка розкладена таким чином, соки часто випаровуються або згорають, роблячи м'ясо сухішим, ніж хотілося б. Плюс, прибирання всіх цих бризок на деку може бути клопітким.
Однак, як пише Parade, користувачка TikTok Емілі (@emilyscooking) поділилася простим трюком, який дає змогу приготувати соковиту курку і водночас скоротити зусилля на прибирання. Вона радить використовувати для запікання форму для хліба.
Як це працює
У вузькій формі для хліба м'ясо ближче одне до одного, що утримує вологу і запобігає висиханню шматочків, залишаючи їх соковитими й ароматними.
У міру приготування курки жир і соки збираються на дні форми, по суті, просочуючи шматочки м'яса. Це означає, що ви отримуєте додатковий смак без необхідності періодично змащувати м'ясо за допомогою пензлика. Високі борти форми для випікання хліба створюють більш рівномірний розподіл тепла навколо кожного шматка, знижуючи ймовірність пересмажених країв або недосмажених центрів. І на відміну від дека, форма для випічки хліба утримує бризки, зберігаючи вашу духовку трохи чистішою.
Цей метод чудово підходить для курячих стегон або грудок без кісток і шкіри. Ви також можете використовувати курку зі шкірою, але верхній шар тоді буде хрусткимя.
Спосіб приготування
Щоб приготувати курку у формі для випічки хліба, розігрійте духовку до 200°. Приправте курку або замаринуйте її заздалегідь, потім викладіть курячі шматочки у форму - досить щільно, але не утрамбовуючи, щоб вони могли рівномірно приготуватися.
Поставте форму для випічки на деко, щоб можливі патьоки жиру не забруднили духовку, і поставте в духовку. Запікайте близько 40 хвилин для стегон або 30 хвилин для грудок, залежно від їхнього розміру.
Дайте курці відпочити протягом 10 хвилин перед подачею. Така курка ідеально підходить для приготування тако, салатів або начинки піти з часниковим йогуртовим соусом.
Раніше дієтологи розповіли, яку частину курки краще не вживати в їжу.