Ілюстрація REUTERS

Сьогодні Верховна Рада розгляне 16 законопроектів, що стосуються мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Читайте такожУ Мінагропроді спрогнозували терміни відкриття ринку землі

Як передає кореспондент УНІАН, повісткою дня роботи парламенту на сьогодні передбачається, що блок питань аграрної політики, серед яких ці законопроекти, буде розглядатися на вечірньому засіданні - з 16:00.

Відео дня

У цьому блоці також питання про сільськогосподарську кооперацію.

Крім того, сьогодні депутати мають розглянути законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність.

Також розглядатиметься проект постанови про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2019 року.

Серед іншого, буде розглядатися ряд законопроектів про ратифікацію міжнародних угод.

Разом з тим, порядком денним передбачається в першому читанні розглянути законопроект про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою державою-агресором.

Серед питань, які пропонується включити до порядку денного і прийняти по ним рішення, - законопроект, що стосується назви релігійних організацій, що входять в структуру релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, визнаного таким, що здійснює військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України.

У цьому блоці також законопроект про здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом.

Крім того, в першому читанні буде розглядатися законопроект про зміну релігійними громадами підпорядкованості.

Парламент сьогодні також розглянути проект постанови про календарний план проведення десятої сесії Верховної Ради сьомого скликання.

Крім того, депутати розглянуть блок питань паливно-енергетичного комплексу.