Фактично вироблена електроенергія продається по ціні нуль, - Фурса

Діючий тариф на світло покриває тільки вартість доставки електроенергії і питання його підвищення є актуальним на тлі руйнувань гідроелектростанцій. Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса. 

"Тарифи мають бути піднятими. Зараз парадоксальна історія. У нас зараз тарифи на світло покривають виключно доставку електроенергії, коли ми говоримо про тарифи для населення. Тобто, де-факто електроенергія, яка продається, продається по ціні нуль", - сказав він. 

Фурса наголосив, що без підняття тарифу в майбутньому ми також матимемо дефіцит електроенергії через неекономне споживання, яке пов’язане з дуже дешевою електрикою. 

Відео дня

"Підняття тарифів є дуже актуальним, особливо на тлі руйнувань ГЕСів переважно, які треба відновлювати. На це треба брати гроші", - підкреслив експерт. 

Раніше член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк розповів, що вартість електроенергії для населення можуть підняти до 5 грн/кВт-г, щоб залучити кошти у будівництво нових генеруючих потужностей.