Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів розширив перелік товарів походженням з Російської Федерації, які заборонені до ввезення в Україну.

Читайте такожГройсмана та СБУ зазивали зберегти санкції проти російського бізнесу

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Відео дня

Таким чином, під заборону потрапили формалін, карбамідо-формальдегідний концентрат, карбамідо-формальдегідні смоли, пружини для візків вантажних вагонів (циліндричні гвинтові зовнішні, циліндричні, гвинтові внутрішні), апаратура для комутації або захисту електричних ланцюгів (реле), яка використовується в пристрої залізничної автоматики господарства сигналізації та зв'язку, провідники електричні на напругу понад 1000 В.

Крім цього, розширені санкції на банки для консервування (стерилізаційні банки), пляшки для харчових продуктів та напоїв з безбарвного скла та кольорового скла, інші скляні місткості.

"Заборона імпорту зазначених товарів походженням з Російської Федерації не призведе до виникнення дефіциту, оскільки значна частина виробничих потужностей окремих галузей є незадіяними. Разом з тим, рішення уряду сприятиме збільшенню обсягів власного виробництва української продукції та позитивно позначиться на виробничих і фінансових показників українських підприємств відповідних галузей", - цитує першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва прес-служба Мінекономрозвитку.

Згідно з повідомленням, прийняте рішення також дозволить провести переорієнтацію експорту на внутрішній ринок склотари та диверсифікацію імпорту продукції, зокрема, за рахунок збільшення торгівлі з країнами Євросоюзу. У свою чергу, це сприятиме інвестиційній активності українських компаній, дозволить українським виробникам зберегти існуючі та створити нові робочі місця, збільшити відрахування податків до бюджетів усіх рівнів.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня минулого року Кабінет Міністрів заборонив ввезення на територію України цементних клінкерів (суміш вапняку і глини (або шлаку), яка використовується при виробництві цементу) походженням з Російської Федерації. У вересні уряд заборонив імпорт засобів пожежогасіння виробництва Російської Федерації.