Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат, що здійснюються за рахунок державних коштів.

Читайте такожКабмін хоче монетизувати всі існуючі пільги

Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

Відео дня

У повідомленні сказано, що, відповідно до порядку верифікації, буде використовуватися інформація, яка впливає на визначення права на отримання і розмір таких виплат. Також чітко прописаний порядок надання Мінфіном рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, та порядок їх обробки.

«Здійснювана Мінфіном верифікація державних виплат має на меті сприяння розвитку справедливої системи соціального забезпечення в Україні, підвищення адресності державних виплат, оптимізацію бюджетних витрат», - сказано в повідомленні.

У Мінфін уточнили, що процес верифікації спрямований на те, щоб кінцевими одержувачами державних виплат були саме ті громадяни, які потребують допомоги держави.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України підтримав розроблений Міністерством фінансів законопроект «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який дозволить врегулювати всі правові та організаційні засади здійснення верифікації та підвищити ефективність таких виплат для українців.

Протягом 2018 року за результатами верифікації державних виплат Мінфін надав понад 7,5 млн рекомендацій щодо перевірки близько 2,6 млн одержувачів соціальної допомоги.