Украъны надали позику на 1,5 мільярда доларів / worldbank.org

Україна отримала 1,5 млрд доларів позики на підтримку політики розвитку "Основи зростання" від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку. Про це повідомила прес-служба Мінфіну,

Фінансування складається з гарантії уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку обсягом 984 млн доларів та гарантії Великої Британії на суму 516 млн доларів.

До загального фонду державного бюджету надійшло 1,4 млрд доларів. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України програмою передбачена капіталізація відсотків з японських коштів у сумі 99,54 млн доларів.

Відео дня

"Вдячний Японії, Великобританії та команді Світового банку, які стоять з Україною пліч-о-пліч від лютого 2022 року. Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки ключових пріоритетів держбюджету", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначається, що передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель.

Міжнародна допомога Україні

20 березня Європейська комісія виплатила Україні перший транш макрофінансової бюджетної підтримки на суму 4,5 млрд євро з "Українського фонду" загальним обсягом 50 млрд євро. Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро Україна може отримати вже у квітні.

26 березня Україна отримала 880 млн доларів від Міжнародного валютного фонду. Це четвертий транш фінансової підтримки в межах програми розширеного фінансування EFF, виділення якого схвалила Рада МВФ.

Вас також можуть зацікавити новини: