Ілюстрація REUTERS

Компанії Toyota Motor і Panasonic домовилися про створення спільного підприємства, яке з квітня цього року займеться розробкою батарей для електромобілів. Таким чином японські компанії готуються до очікуваного сплеску попиту на таку продукцію.

Читайте такожЄС виділить мільярдні субсидії на виробництво батарей для електромобілів

Нова компанія отримала назву Prime Planet Energy and Solutions. Вона розроблятиме батареї призматичної або квадратної форми. Такі батареї будуть доступні будь-якому автовиробникові, пише Reuters.

Відео дня

Компанія Prime Planet Energy and Solutions почне свою операційну діяльність з 1 квітня. Передбачається, що її співробітниками стануть більш як 5 тис. осіб. У спільному підприємстві Toyota володіє часткою в 51%, а решта належить компанії Panasonic.

На поточний момент Panasonic є ексклюзивним постачальником циліндричних батарей для американського виробника електромобілів Tesla. Але японська компанія прагне розширити свій список клієнтів, активізуючи розробку призматичних батарей, які широко використовуються в галузі. Минулого місяця Tesla оголосила, що також буде закуповувати батареї в інших постачальників: південнокорейської LG Chem і китайської CATL.

Компанія Toyota прагне до 2025 року збільшити до половини частку електрифікованих автомобілів в обсязі своїх продажів. І з допомогою створення нової компанії вона прагне уникнути дефіциту батарей для своїх електромобілів в майбутньому.

Дві японські компанії співпрацюють в галузі досліджень акумуляторів з 1996 року, коли вони створили спільне підприємство з виробництва акумуляторів для гібридних автомобілів під назвою Primearth EV Energy.