Лікар пояснив, як лікарі намагаються нажитися на здоров'ї дітей / фото newgrodno.by

Лікар Комаровський розвінчав міф про те, що сучасні діти стали дуже часто хворіти і мають з народження рідкісні захворювання.

Про це він написав на своєму форумі для батьків. "Алергія, непереносимість глютену, лактози... Про ці діагнози раніше чули тільки просунуті педіатри і вузькі фахівці, а сьогодні їх визначають у кожної десятої дитини", - написали на форумі.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснивши, чому дітей не можна мити милому (відео)

Відео дня

Комаровський спростував це твердження і пояснив, що існує кілька факторів, які створюють ілюзію масової хворобливості сучасних дітей:

- ментальна звичка обговорювати дитячі хвороби з усіма;

- можливість сучасних засобів комунікації, перш за все соціальних мереж;

- тепер "непереносимість глютену" у конкретної дитини – привід для обговорення в тисячах акаунтів і в мільйонах коментарів;

- бізнес на людських страхах і людській неграмотності. Комерційні обстеження на алергії і непереносимості, що часто не мають ніякого відношення до правди, величезна кількість спеціальних ліків і продуктів – без глютену, без лактози – адже хтось повинен все це купувати;

- вишенька на торті – деякі медики. Низькооплачувані, принижені суспільством та засобами масової інформації, які намагаються поліпшити свій добробут співпрацею з лабораторіями, аптеками і крамницями зі спеціальною особливо корисною їжею.

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про головні ознаки дефіциту кальцію у дитини.