Найпоширеніші бур'яни на городі / фото depositphotos.com

Бур'яни - найбільший головний біль будь-якого городника. В Україні є певні види бур'янів, які найчастіше докучають землеробам. УНІАН розповість про п'ять видів шкідливих рослин, які хоч раз бачив будь-який дачник, і розповість, як знищити бур'яни.

Берізка польова

Берізка польова / фото ua.depositphotos.com

Берізка польова - це красива рослина з лікувальними властивостями, але городу вона користі не приносить. Берізка витягує нітратний азот з грунту, через що страждають сусідні рослини.

Як вивести: берізку дуже важко вивести з городу. Знадобиться не один сезон. Рослину потрібно регулярно прополювати разом з коренем, як тільки з'являться молоді паростки. Також землю, де росте берізка, можна засіяти сидератами, а якщо їх немає - гірчицю, соняшник або кукурудзу.

Відео дня

Ще один спосіб боротьби - мульчування городніх культур. Землю між рослинами засипають тирсою або листям, або вкривають плівкою. Під покриттям без сонячного світла берізка  не проросте.

Пушняк Канадський

Пушняк канадський / фото ua.depositphotos.com

Ця рослина називають "блошина погибель", "шельмовка" або "злинка". Бур'ян шкідливий тим, що пригнічує молоді пагони овочів. Якщо не боротися з пушняком до цвітіння, то він швидко пошириться по городу за допомогою насіння.

Як вивести: рослину потрібно регулярно полоти, при чому важливо не дати пушняку зацвісти. Видаляти його треба з коренем. Якщо не вдається витягнути весь корінь, можна намочити грунт.

Полин гіркий

Полин гіркий / фото ua.depositphotos.com

Полин - неймовірно корисна лікарська рослина, яку приймають в лікувальних цілях з давніх часів. Насправді вона не так вже шкодить городу і її можна залишити на ділянці. Але якщо захочете позбутися цієї рослини - доведеться потрудитися.

Як вивести: полин обрізають біля коріння, а потім окремо викопують рослину з коренем. Краще встигнути зробити це до цвітіння рослини, тобто до середини червня. Також для боротьби з полином можна мульчувати городні культури.

Пирій

Пирій / фото ua.depositphotos.com

Пирій - дуже живучий і настирливий бур'ян, який може рости практично де завгодно. Не страшні йому ні посуха, ні холод.

Як вивести: кущі пирію викопують з коренем за допомогою лопати. Ділянку, де росте пирій, рекомендується перекопати вилами. Ще один ефективний спосіб боротьби - мульчування культур. Город покривають чорною тканиною або непрозорою плівкою, залишаючи вирізи для городніх культур. Під такою плівкою бур'ян не виживе.

Після збирання врожаю пирій можна вивести гербіцидами, щоб він не виріс в наступному році.

Щириця синювата

Щириця бур'ян / фото ua.depositphotos.com

Червоний амарант - дуже смачна і корисна крупа, що має корисні властивості. Але його зелений родич є звичайним бур'яном і дуже швидко захоплює город. Щоб повністю позбутися від настирливої щириці, потрібно поєднувати кілька заходів.

Як вивести: видалити рослину з коренем і перекопати ділянку недостатньо, щоб знищити амарант. Видалення рослини поєднують з мульчуванням городу, коли весь простір між грядками покривають темною повітронепроникною плівкою.

Ділянку, де багато щириці, можна засіяти сидератами. Сидерати не тільки успішно витісняють бур'ян, але і є природними добривами. Добре підходять для цієї мети нігтики, чорнобривці і аквілегія. Також щирицю можна знищити за допомогою спеціальних гербіцидів.

Вас також можуть зацікавити новини: