Чи можна прати постільну білизну з кондиціонером та інші речі - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Далеко не всі господині знають, куди не можна додавати кондиціонер для білизни. Виявилося, що багато речей просто не переживуть такого прання - ви це зрозумієте не відразу, але з часом важливі властивості тканин зникнуть, а одяг втратить свою функцію.

В яких випадках кондиціонер для білизни псує речі - запам'ятайте назавжди

Більшість кондиціонерів, які ми "автоматично" додаємо при пранні, в своєму складі містять ПАРи. Ці речовини згубно впливають на певні типи тканин, а значить, "вбивають" речі. Є список предметів, які ні в якому разі не можна прати таким чином.

  • Махрові рушники

Немає нічого кращого, ніж після гарячої ванни або душу взяти в руки і притиснути до тіла ароматний рушник. Однак з'ясувалося, що саме кондиціонер погіршує поглинаючу здатність такого предмета гігієни, а також збільшує час сушіння. Якщо використовувати кондиціонер постійно, то махра буде його вбирати, з часом почне виділяти неприємний запах. 

Відео дня
  • Спортивний одяг

Професійні речі для спортсменів зроблені з тканини, яка здатна швидко відводити вологу, а також наділена антибактеріальними властивостями. Через кондиціонер просочення (як і структура тканини) руйнується, і спортивний одяг перетворюється на звичайний.

  • Пуховики і куртки

Зимовий верхній одяг такого типу не рекомендується прати з кондиціонером через те, що під його впливом наповнювач пуховика або куртки збивається швидше. Особливо це актуально, якщо ви не використовуєте м'ячики для прання - будьте впевнені, що додавши кондиціонер в лоток СМА, потім дістанете куртку, яка назавжди втратила свій привабливий вигляд.

  • Еластичний одяг

Будь-які стрейчеві речі не перенесуть прання з кондиціонером - він руйнує здатність тканини бути еластичною. Після першого разу цього може не статися, але регулярне очищення таким чином призведе до подорожі улюблених джинсів або сукні на смітник.

  • Шовкова білизна

І не тільки білизна - будь-який одяг, зроблений з шовку, не варто прати, додаючи кондиціонер. В іншому випадку красиві шовкові речі позбудуться свого природного блиску, а також виявляться в розводах, які складно буде потім прибрати. 

Тобто, якщо ви не розумієте, чи можна прати труси з кондиціонером - переконайтеся в тому, що вони не шовкові. Будь-який інший матеріал нормально "переживе" подібний засіб.

Вас також можуть зацікавити новини: