Лвровий лист - незамінна пряність на кожній кухні \ фото ua.depositphotos.com

Лавровий лист - пряність, яка завжди під рукою у кожної господині. УНІАН зібрав поради та лайфхаки щодо використання лаврового листа в їжі, щоб він не нашкодив.

Раніше УНІАН ділився порадами про те, як виростити лавровий лист.

Для чого потрібен лавровий лист в супі - лайфхаки по застосуванню

Здавалося б всі в курсі, навіщо лавровий лист потрібен в перших стравах. Його завжди додавали наші бабусі і мами. Але про те, коли його кидати в каструлю, знають не всі.

Відео дня

Досвідчені кулінари радять злегка пом'яти листя лаврушки перед відправкою в суп. Так воно "оживе", краще виділяючи масла, що, в свою чергу, збагатить смакові якості страви.

Коли класти лавровий лист в суп або борщ - порада

Пряність краще додавати за 5 хвилин до того, як страва буде готова. При варінні других страв, лаврушку потрібно додавати за 10 хвилин до готовності. Якщо додати лаврушку за пару хвилин до фіналу, то вона не встигне "дати" страві аромат.

Скільки тримати лавровий лист в супі - важливе зауваження

Багато господинь дуже помиляються, залишаючи лавровий лист в страві. Насправді лаврушка повинна бути "вилучена" відразу після приготування супу або борщу, інакше страва стане занадто гіркою. Справа в тому, що ефірні масла в листі мають неприємний гіркуватий присмак.

Коли лавровий лист отруйний - попередження

Корисні властивості цієї пряності відомі всім, а ось чим небезпечний лавровий лист знають не всі. Насправді лавровий лист отруйний для вагітних - в деяких випадках він здатний спровокують викидень. Якщо у вас вдома є кішка або собака, то пам'ятайте, що і для них лаврушка є отрутою. Також небезпечний лавровий лист, якщо його вживати у великих дозах.

Вас також можуть зацікавити новини: