Пральна машина набирає воду, але не крутить барабан - в чому причина / фото ua.depositphotos.com

Завантажили білизну в барабан пральної машини, а він не крутиться? Не варто панікувати! Хоч сучасна техніка і надійна, але ніщо не застраховане від поломки. 

Барабан пральної машини іноді виходить з ладу. Буває, що проблема в самому барабані, а іноді поломка пов'язана зовсім з іншими частинами пральної машини.

Як зрозуміти, що зламався барабан в пральній машині - вірні ознаки

Перше, що варто перевірити, коли пральна машина набирає воду, але не крутить барабан, це чи не відкрутився він від кріплення. Дістаньте білизну, покрутіть і посмикайте барабан вгору-вниз. Якщо він сильно люфтить, хитається або взагалі є відчуття, що він ніяк не закріплений - причина поломки встановлена.

Відео дня

Ще однією підказкою на те, що є механічні проблеми, служить скрегіт. Якщо ви крутите барабан, а він видає скрипучі неприємні звуки - швидше за все, справа в підшипниках.

Якщо не крутиться барабан в пральній машині з вертикальним завантаженням, то може бути він погнутий. Таке буває, якщо під час попереднього прання барабан випадково відкрився. В цьому випадку його необхідно вирівняти, щоб він не клинив. Але зробити це можна тільки, якщо ваш барабан металевий.

Чому пральна машинка перестала прати - ще кілька причин

Якщо пральна машина клацає і не крутить барабан, але при цьому все правильно налаштовано, то причиною може бути несправність в механізмі, що відповідає за рух барабана.

Чому пральна машина гуде, а барабан не крутиться? Якщо вода набирається в пральній машині, але барабан не крутиться, то причиною може бути поломка приводу або проблеми з мотором.

Варто перевірити стан ременя приводу та його натяг. Якщо ремінь слабкий або пошкоджений, він може не забезпечувати достатній рух барабана. Також варто переконатися, що мотор працює справно і не вимагає заміни.

До слова, раніше УНІАН розповідав, як правильно прати рушники, щоб вони були м'якими.

Яка б не була причина несправності, швидше за все, вам знадобиться майстер. Якщо ви підозрюєте серйозну поломку й самі не можете її усунути - краще не ризикувати і довіритися фахівцеві.

Вас також можуть зацікавити новини: