фото ua.depositphotos.com

Ароматна кава давно перестала бути лише напоєм і перетворилася в частину певного ритуалу. Люди уважно підходять як до вибору кави, так і до способу її приготування.

У цій статті УНІАН розповість, як краще варити ароматний напій і чому розчинну каву не можна заливати окропом.

Секрети розчинної кави

Відповідь на питання, чому не можна кип'ятити каву, дуже проста: занадто гаряча вода підсилює аромат і смак ненатуральних добавок продукту.

Відео дня

Тоді чи можна заварювати розчинну каву в холодній воді? Розглянемо схему, яка пояснить, як заливати розчинну каву правильно.

  1. Висипаємо вміст пакетика в чашку.
  2. Додаємо одну столову ложку холодної води.
  3. Розмішуємо.
  4. І тільки після цього додаємо гарячу воду.

Завдяки цьому способу смак кави розкриється набагато краще і м'якше. 

фото gettyimages.com

Як заварювати мелену каву

Якщо під рукою немає кавоварки або турки, то мелену каву можна приготувати в звичайній чашці. Краще попередньо нагріти її, обполоснувши окропом.

  1. Висипаємо мелену каву в ємність.
  2. Заливаємо її гарячою водою.
  3. Накриваємо зверху спеціальною кришкою або блюдечком.
  4. Залишаємо на кілька хвилин настоятися.

Якщо мелену каву залити окропом і відразу випити, то ви відчуєте, що її смакові якості погіршаться. Краще дати аромату і смаку розкритися, трохи почекавши. 

Експерти рекомендують заварювати каву при температурі від 90 до 96 °C.

Вас також можуть зацікавити новини: