Як заморозити чорну смородину / ru.depositphotos.com

Є маса способів заготівлі чорної смородини на зиму - і в свіжому вигляді, і протерту з цукром, і навіть у вигляді джему. Раніше УНІАН назвав три перевірених способи, як заготовити смородину на зиму, а тепер ви дізнаєтеся, як її правильно зберігати. 

Як зберігати чорну смородину, протерту з цукром?

Зберігати чорну смородину, протерту з цукром можна не тільки в морозильній камері, але і в темному куточку житла. Якщо ви додали в ягоди мало цукру, то можете перелити варення в банки і щільно закрутити кришку. Потім поставте банки на дальню полицю. При цьому вони повинні зберігатися при кімнатній температурі.

Як зберегти чорну смородину на зиму / ru.depositphotos.com

Чи можна заморозити чорну смородину з цукром на зиму?

Якщо ж ви додали багато цукру - дві склянки і більше на кілограм ягід, то краще зберігати смородину в холодильнику. Варто враховувати, що термін придатності протертої з цукром смородини становить всього 12 місяців. І то, якщо зберігати її при температурі -18 градусів.

Відео дня

Як зберегти чорну смородину в свіжому вигляді?

Цей варіант більше підходить для ледачих господинь і для тих, хто любить додавати ягоди, наприклад, в пироги. Щоб зберегти чорну смородину в свіжому вигляді, вам потрібно розкласти її в контейнери і обмотати їх тканиною. Потім покладіть їх в морозилку. Так взимку ви зможете насолодитися смаком свіжих ягід. 

Раніше УНІАН назвав найшкідливіший спосіб приготування яєць.

Вас також можуть зацікавити новини: