Як розподілити пух в куртці після прання - варіанти / depositphotos.com

Зимові пуховики і куртки потрібно прати правильно, інакше наповнювач всередині виробу може збитися в грудки. В такому випадку вам доведеться розпрямляти його самостійно - це складно, але реально. УНІАН з'ясував лайфхак, як розпушити пуховик після прання швидко і безпечно для одягу.

Раніше ми говорили про те, як прати пуховик на синтепоні вручну або в машинці.

Збився пух в куртці - головні причини

Не секрет, що будь-яку проблему простіше попередити, ніж потім вирішувати. Саме тому УНІАН нагадує про те, як правильно очищати від бруду верхній одяг зі штучним або натуральним наповнювачем.

Відео дня

По-перше, прати куртки і пуховики потрібно тільки на щадному режимі, якщо справа стосується машинного прання. Температура при цьому повинна бути не вище 40°C, а кількість обертів - 500-600 максимум. Також бажано під час прання покласти в барабан СМА тенісні м'ячики, щоб вони постійно збивали пух або синтепон в процесі.

Як розподілити пух в куртці після прання - поради

Якщо все-таки наші поради не допомогли або ж ви ними знехтували, а тепер не знаєте, що робити, якщо збився пух в пуховику, не переживайте - все ще можна виправити. Для цього існують перевірені методи:

  • використовуйте тенісні м'ячики - покладіть мокру куртку в машинку разом з м'ячиками (вистачить 4-5 шт) і поставте СМА на режим віджиму;
  • озбройтеся палицею - якщо м'ячиків немає, можете розкласти пуховик на рівній поверхні і побити його гладкою палицею (ручкою від швабри, наприклад);
  • увімкніть пилосос - розкладіть пуховик на стіл, зніміть з пилососа насадку і шлангом "пройдіться" по поверхні куртки (потужність пилососа повинна бути середньою).

Є й інший метод - якщо після прання пуховика зім'яв пух всередині куртки, то його можна розім'яти руками. Вам потрібно ретельно промацати кожен сантиметр пуховика, знайти грудки і пальцями їх розібрати. На це піде багато часу, але при відсутності інших варіантів такий варіант вважається цілком робочим.

Вас також можуть зацікавити новини: