Для чого можна використовувати шкірку від банана / depositphotos.com

Бананова шкірка, найчастіше, відправляється в смітник - люди вважають, що на ній можна тільки посковзнутися, як в мультику. Насправді, шкірка від банана відмінно виручає в побуті - вона здатна відбілити зуби, почистити взуття або стати добривом. УНІАН з'ясував, чим допомагає шкірка банана запасливим господарочкам.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо залишився розсіл від огірків.

Бананова шкірка для обличчя - варіанти застосування

Шкурка від банана допоможе вам повернути привабливий колір обличчя і поліпшити стан шкіри - достатньо лише раз на тиждень протирати шкіру шматочком шкірки від стиглого плоду. Фруктові кислоти, які є в складі шкірки, м'яко очищають шкіру, мають відлущувальний ефект і насичують дерму необхідними речовинами. Жінки, які регулярно роблять таку косметичну процедуру, помічають навіть зменшення кількості зморшок.

Відео дня

Крім того, за допомогою шкірки можна боротися з подразненням - в такому випадку обличчя потрібно протирати м'якою стороною шкірки. Можна на кілька хвилин прикладати її до проблемної ділянки - свербіж, почервоніння і висипання пройдуть за пару днів.

Бананова шкірка для зубів - як відбілити

Магія шкурки від банана полягає в її унікальній відбілюючій властивості. Кожен раз після чищення зубів відрізайте шкірку від банана і протирайте нею зуби, як би поліруючи їх. Такий ритуал допоможе вам прибрати плями на емалі і захистити зуби від шкідливих хімічних речовин, які є в складах багатьох зубних паст.

Як чистити взуття банановою шкіркою - лайфхак

Якщо ви помітили, що улюблені черевики виглядають поношеними, матеріал на них "збився" і потьмянів - на допомогу прийде бананова шкірка. Візьміть шматочок бананової шкірки, розгорніть її м'якою частиною (тією, де містяться фруктові кислоти) і протріть взуття. Ви здивуєтеся, але навіть старенька пара черевиків буде сяяти і блищати чистотою.

Бананова шкірка для квітів - як використовувати

Кімнатні рослини швидко покриваються пилом і брудом, навіть якщо регулярно протирати їх ганчіркою. УНІАН радить лайфхак - протріть листя шматочком бананової шкірки. Таким же способом можна протирати багато воскових рослин - кислоти в складі бананової шкірки подарують блиск і лиск листю квітів і будуть перешкоджати утворенню шару пилу.

Бананова шкірка як добриво і від шкідників

Компостна купа повинна бути у кожного городника, і туди цілком можна відправити банан. Шкурка привнесе в компост калій і фосфор, які сприятливо впливають на розвиток рослини - зміцнить її кореневу систему і навіть допоможе легше пережити зиму. Також ви можете використовувати шкірку як добриво - подрібніть її і додайте в грунт, сприймаючи шкірку, як компонент. Вона забезпечить рослину безліччю поживних речовин, але ризик опіку рослини буде нижче - на відміну від способу з компостом.

Додатково можете захистити свої саджанці від попелиці - закопайте під грунт навколо рослини кілька шматочків бананової шкірки. Вона буде виділяти гази, які не подобаються садовим шкідників. Головне - не перестаратися з кількістю банана, інакше на солодкий аромат прийдуть інші непрохані гості, наприклад, гризуни.

Вас також можуть зацікавити новини: