Як привести кухню в порядок - поради / ua.depositphotos.com

Впевнені, що багато господинь з нами погодяться - підтримувати чистоту на кухні неймовірно складно через регулярну експлуатацію приміщення. УНІАН підкаже, як швидко навести порядок на кухні, щоб не хапатися за голову кожен раз.

Як зробити бездоганний порядок на кухні - лайфхаки, яких ви не знали

Експерт Майк Нортон вважає, що кухня в наші дні - це не просто місце для приготування їжі, а й кімната, в якій багато людей спілкуються, вчаться і навіть працюють.

Саме через багатофункціональність приміщення швидко захаращується, а це не може подобатися. Він дає кілька порад, як швидко навести порядок на кухні раз і назавжди.

Відео дня
  • Зробити прибирання

Така порада на перший погляд здається банальною, але насправді, вона має більший сенс, ніж ви думаєте. Суть полягає в тому, щоб прибрати з кухні всі непотрібні предмети і періодично оглядати простір. Там не повинно бути речей, якими ви не користуєтеся, або користуєтеся, але не для приготування їжі. Якщо почистіть кухню від таких предметів, відразу побачите, як багато місця звільнилося.

  • Поставити додаткові полки в шафах

Однієї або двох полиць в кухонних шафках занадто мало, щоб організувати простір. Для багатьох речей просто не вистачить місця, тому краще знайдіть можливість встановити додаткові ніші. Плюс цієї поради в тому, що ви можете зробити полки під ваші потреби - саме так, як хочеться вам.

  • Використовуйте контейнери, коробки та етикетки

Оптимізація простору неможлива без зручних ємностей, які впорядковують зберігання речей. Напівпорожні банки, відкриті коробки з пластівцями, купа пакетиків зі спеціями і багато інших розпочатих упаковок - це норма для багатьох кухонь. Набагато більш логічний варіант - зсипати кожен продукт в окрему ємність, а не зберігати кілька однакових пачок або банок.

Корисний лайфхак: якщо ви будете застосовувати цю пораду на практиці, то помітите, що стежити за кількістю того чи іншого інгредієнта для страви стане значно простіше.

  • Навести порядок у висувних ящиках

Як правило, багато людей використовують їх рідко, а тому кидають в ящики мотлох, який "в господарстві знадобиться". На ділі виходить, що застосування йому можна не знайти ніколи, а місце він займає. Саме тому Майк Нортон рекомендує без жалю позбавлятися від таких речей - краще використовувати ящик за призначенням.

  • Спорудити відкриті полиці на стінах

Якщо ви зрозуміли, що прихованих полиць в шафах вам недостатньо, ніхто не заважає прибити їх на виду - прямо на стіні. Звісно, це повинно виглядати органічно, а предмети на таких полицях краще розміщувати, зберігаючи дизайн кухні. Проте, відкрита полиця - все ще полиця, на якій можна і потрібно зберігати різні речі.

  • Зробити комору

Захаращувати простір кухні безліччю ярусів різних інструментів, коробок з їжею або пачками з крупами - це погана ідея. Оптимальний варіант - зробити вдома комору, де можна буде зберігати величезну кількість речей, навіть консервацію. Якщо планування вашої квартири передбачає таку історію - сміливо реалізовуйте її. 

Вас також можуть зацікавити новини: