Чим труїти тарганів - варіанти / depositphotos.com

Таргани можуть з'явитися в будь-якій квартирі, а причин цьому безліч - від недотримання чистоти в приміщенні до безвідповідальних сусідів, що перетворюють свій будинок на звалище. Боротися з комахами можна і потрібно, а УНІАН готовий розповісти, як позбутися від тарганів домашніми засобами.

Раніше ми говорили про те, як позбутися від клопів раз і назавжди.

Як дізнатися, де гніздо тарганів - незаперечні докази

Визначити, що у вас вдома завелися таргани нескладно. На це вказують відразу кілька факторів:

Відео дня
  • чорні точки на меблях, посуді або продуктах харчування;
  • специфічний запах нечистот;
  • кладки з яйцями в кутах і щілинах квартири;
  • особиста зустріч з комахою.

Просто так таргани не приходять - вони можуть вибрати саме вас, якщо ви часто залишаєте неприкритою їжу на столі або так роблять ваші сусіди. Ще одним аргументом "за" відвідування вашої квартири стане і калюжа біля умивальника, холодильника або у ванній - шкідники дуже люблять вогкість, бруд і доступну воду.

Як позбутися від домашніх тарганів в квартирі швидко

Існує велика кількість народних засобів, які допомагають в процесі боротьби з шкідливими комахами. УНІАН виділив найбільш ефективні з них, які відповідають на питання про те, як позбутися від тарганів назавжди в будинку або квартирі.

Борна кислота від тарганів - ніхто не виживе

Даний засіб вважається потужною отрутою, проти якої не вистоїть навіть найспритніший тарган. Речовина потрапляє в організм комахи і вражає його нервову систему, в результаті тарган виявляється паралізованим і, пізніше, мертвим. Використовувати борну кислоту просто:

  • розсипте порошок уздовж плінтусів, внизу унітазу, раковини і душа;
  • змішайте кислоту з пюре, яєчним жовтком, цукром або борошном, скатайте кульки і розкладіть в різних місцях квартири.

У першому випадку отрута потрапить на лапки комахи і, коли вона буде їх чистити, "занесе" в шлунок. У другому випадку тарган просто з'їсть отруту і помре.

Як позбутися від тарганів за допомогою нашатирю

Друге за популярністю засіб - нашатирний спирт. У нього дуже сильний запах, від якого комасі стає не по собі. Таргани щосили намагаються втекти з приміщення, просоченого нашатирем. Для того, щоб прогнати тарганів з дому, вам досить просто додати нашатир в воду і цією водою потім помити підлоги і всі інші поверхні в будинку.

Виморожування - найлютіший ворог тарганів

Насправді, такі комахи категорично не переносять низьких температур. Тобто, якщо в приміщення нижче 7 °C, то таргани вже не розмножуються і слабшають. Звичайно, жити при такій температурі некомфортно, але її можна створити ненадовго - особливо, взимку. Просто відкрийте вікна навстіж на пару днів, щоб квартира гарненько промерзла - таргани підуть самі.

Як позбутися від тарганів в квартирі самостійно, поставивши пастку

Ще один метод - саморобна пастка, яка допоможе, якщо комах мало. Візьміть банку з широкою шийкою або емальовану миску, змастіть її жиром або вазеліном зсередини, на дно і стінки покришіть хліб, печиво або цукор. Комахи збіжаться, але назовні вилізти не зможуть, а застрягнуть в тому, чим ви вимазали пастку. Спійманих тарганів потім можна залити окропом або обробити інсектицидом.

Вас також можуть зацікавити новини: