Як прибрати вм'ятини на лінолеумі / фото ua.depositphotos.com

Лінолеум дуже популярний через невисоку ціну і велику кількість дизайнів. Але з роками майже в будь-якому будинку на лінолеумі з'являються здуття, сліди від меблів і маленькі горбки. Є кілька способів, як усунути дефекти на лінолеумі в домашніх умовах.

Укоротіть лінолеум

Якщо лінолеум покладений впритул до стіни, то він може деформуватися. Лінолеум може звужуватися і розширюватися під дією температури. Якщо на лінолеумі часто видно здуття, то зніміть плінтус і трохи обріжте лінолеум, залишаючи 2 см вільного місця від стіни. Потім розгладьте лінолеум твердим предметом і знову закріпіть плінтусом.

Розгладьте лінолеум з клеєм

Лінолеум здувся місцями і з'явилися "хвилі"? Швидше за все, його неправильно поклали. Роздуті місця обережно проткніть шилом або голкою. За допомогою шприца введіть під лінолеум суперклей. Потім пригладьте лінолеум, щоб він щільно прилягав до підлоги.

Відео дня

Впливайте теплом

Висока температура допоможе розгладити дефекти і подряпини на лінолеумі. Направте на деформовану ділянку фен з гарячим повітрям, або пропрасуйте його праскою через товсту тканину. Потім знову пропрасуйте лінолеум важким предметом, поки він теплий і податливий.

Покладіть важку річ

На ділянку лінолеуму з вм'ятинами покладіть широку дошку, а зверху - важку річ, наприклад, гирю або кілька книг. Під впливом тяжкості лінолеум розправиться, якщо він не дуже м'який.

Замініть ділянку лінолеуму

Якщо жоден спосіб не допомагає і вм'ятини на покритті залишаються - допоможе тільки заміна ділянки лінолеуму. Обріжте пошкоджену ділянку канцелярським ножем і наклейте суперклеєм шматок лінолеуму з таким же візерунком.

Вас також можуть зацікавити новини: