Як варити пельмені - алгоритм дій / depositphotos.com

Незалежно від того, які у вас пельмені - куплені в магазині або зліплені самостійно, варяться вони однаково. Готувати їх можна різними способами - на плиті, в мікрохвильовці або мультиварці. УНІАН розповість, скільки потрібно варити пельмені, щоб вони вийшли смачними.

Раніше ми розповідали, як зробити ідеальне тісто на вареники і пельмені.

Як правильно варити пельмені з додаванням холодної води - пропорції

Перше правило - заморожені пельмені не потрібно розморожувати, інакше вони злипнуться. На півкіло пельменів оптимально взяти 1.5 л води, але якщо вам потрібен насичений бульйон - досить буде літра води. Основна порада - рідина повинна повністю покривати пельмені, інакше вони злипнуться і розваряться.

Відео дня

Ідеально, якщо ви також посолите воду, а під час варіння пельменів додасте 1-2 листочка лаврового листа і кілька горошин чорного перцю. Якщо боїтеся, що пельмені злипнуться, то влийте 1-2 ст.л рослинного масла. Додатково можна приправити блюдо улюбленими спеціями і кинути в воду половинку ріпчастої цибулі - цей хитрий хід поліпшить смак.

Як варити пельмені в каструлі - інструкція

Потрібну кількість води влийте в ємність і поставте на вогонь. Після того, як вода стане гарячою, але не закипить, додайте спеції і рослинне масло. Викладіть пельмені в воду і відразу перемішайте, щоб вони не злиплися між собою. Доведіть воду до кипіння, поки пельмені не спливуть на поверхню. Коли це станеться, зменшіть вогонь і готуйте страву 5-7 хвилин, іноді помішуючи. По закінченні процесу зніміть їх шумівкою, викладіть в тарілку і подавайте зі сметаною.

Як правильно варити пельмені заморожені в мультиварці

За допомогою мультиварки можна зварити пельмені у воді. Для цього потрібно влити в чашу мультиварки воду, довести її до кипіння в режимі "Варіння", додати приправи і масло. Викласти пельмені в бульйон і перемішати, потім закрити кришку і готувати страву 10 хвилин.

На пару теж вийде приготувати смачні пельмені. Технологія проста - спочатку влийте в чашу мультиварки 1-2 склянки гарячої води. Додайте в неї приправи, зверху поставте контейнер для приготування вечері на пару і змастіть його рослинним маслом. Викладіть пельмені в контейнер в один шар, посипте сіллю. Закрийте кришку і готуйте страву в режимі "Варіння на пару" 15-20 хвилин.

Як смачно зварити пельмені в мікрохвильовці

Мікрохвильовка відмінно підходить для варіння пельменів - просто мало хто про це знає. Викладіть пельмені в глибоку ємність, додайте гарячу воду, приправи і олію. Потім накрийте ємність кришкою або тарілкою. Виставите мікрохвильовку на повну потужність, включите таймер на 5-8 хвилин і залиште пельмені готуватися. За весь час приготування їх потрібно 2-3 рази перемішувати. 

Вас також можуть зацікавити новини: