Що не можна заважати з кавою? Читайте в наших рекомендаціях / фото gettyimages.com

Який же ранок без кави? Вона стала справжнім ритуалом комфортного і спокійного життя. Але питання, чи можна додавати цукор в каву, досі розділяють шанувальників цього гіркого напою. 

Що буде, якщо додати цукор до кави, чи можна пити каву без цукру - читайте на УНІАН.

Чому не можна додавати цукор в каву

Почнемо з очевидного. Цукор - в першу чергу джерело калорій, тому для людей, які страждають зайвою вагою, його споживання необхідно мінімізувати. А це зробити майже нереально, якщо ви крім солодощів п'єте в день ще й 4-7 чашок кави з цукром. 

Відео дня

Крім того, професійні баристи підтверджують, що цукор позбавляє індивідуального запаху і смаку кави.

Крім цукру не можна змішувати з кавою і антибіотики. По-перше, кофеїн має сечогінні властивості і виводить ліки швидше, ніж ті почнуть діяти.  По-друге, деякі види антибіотиків уповільнюють розщеплення кофеїну, затримуючи його в крові. По-третє, якщо ви запиваєте кавою заспокійливі таблетки, то обидва продукти між собою конфліктують. Що з цього вийде - залежить від волі випадку. 

Що не можна змішувати з кавою

Список того, що не можна поєднувати з кавою, на перший погляд несподіваний. Але наукові дослідження невблаганні. Не хочете шкодити своєму здоров'ю - забудьте про поєднання кави з іншими продуктами, такими як:

  • Вино: такий "тандем" погано позначається на роботі нервової і судинної систем.
  • Молочні продукти: Чому не можна пити каву з молоком або з сиром – тому що кофеїн заважає засвоєнню кальцію, по-перше. По-друге, "засмучує" нашу травну систему.
  • Вітаміни: кава заважає засвоєнню різних вітамінних комплексів. Простіше кажучи, таке поєднання – гроші на вітер. 
  • Продукти, де багато цинку. Краще не запивати кавою устриці, страви з червоного м'яса і птиці, а також боби і горох. Причина та ж, що і з вітамінами.

Скільки ложок цукру треба додавати в каву

У день оптимально вживати до 8 чайних ложок цукру: на одну чашку 100 мм - по дві чайних ложки цукру. 

Відзначимо, що настрій не завжди залежить від того, чи є цукор в каві. Краще пожертвувати цукром на користь сушених фруктів до гіркого напою.

Скільки перетравлюється кава без цукру

Сам напій без добавок навпаки допомагає худнути: в каві, що прискорює обмін речовин, міститься всього до 10 калорій. 

З організму кава виводиться так само швидко, як і чай без цукру. 

Кава з цукром шкідлива?

Не завжди. Є люди, котрі щиро вірять у всемогутність цього поєднання. Наприклад, що цукор в каві допоможе порозумнішати. Так, в каві є глюкоза, яка, вступаючи в зв'язок з кофеїном, активізує відділи головного мозку кавомана, що відповідають за пам'ять, концентрацію і увагу. 

Саме глюкоза в цукрі викликає ефект бадьорості. Головне - не переборщити, оскільки від занадто солодкої кави можна заснути. Особливо це можуть відчути люди, які до цього пили каву без цукру.

Вас також можуть зацікавити новини: