Груші користь і шкода / фото ua.depositphotos.com

У серпні настає час збору соковитих і м'яких груш. Ці фрукти смачні в свіжому вигляді, а також з них готують розкішне грушеве варення. Багато людей навіть не підозрюють, наскільки корисні ці звичні і недорогі фрукти. УНІАН назвав 5 корисних властивостей груш для здоров'я, а також попередив про можливу шкоду від цих фруктів.

Користь груші для травної системи

Величезна кількість клітковини в цьому фрукті робить грушу дуже цінним продуктом для травлення і мікрофлори шлунка. Груба клітковина полегшує спорожнення і корисна при запорах, а також знижує рівень шкідливого холестерину.

Користь груші для серця і судин

Шкірка груші містить флавоноїди, які дуже корисні для судин, покращують згортання крові і якість еритроцитів. Фрукт багатий антиоксидантами, які допомагають в профілактиці хвороб серця і судин.

Відео дня

Користь груші для сечостатевої системи

Груші рекомендується вживати при хворобах печінки. Рослинні волокна в її складі допомагають виводити жовч. Багато в груші арбутину - речовини, ефективної в боротьбі з інфекціями сечостатевих шляхів.

Користь груші для шкіри і волосся

Харчові волокна в складі груші важливі для гладкості шкіри. Вітаміни C, K і мідь, якими багатий фрукт, уповільнюють старіння шкіри і утворення зморшок. Маски і бальзами з грушею зволожують волосся і повертають їм природний блиск.

Користь груші для жінок

Флавоноїди в складі груші знижують ризик розвитку раку грудей і яєчників. Фолієва кислота, якою багаті груші, дуже важлива для вагітних жінок і імунітету майбутньої дитини, а також зменшує ймовірність викидня.

Шкода груші: кому протипоказаний цей фрукт

Груша має проносний ефект, тому у великих кількостях фрукт може викликати діарею. Також груші не рекомендується їсти натщесерце, щоб не було дискомфорту в шлунку. Не рекомендується їсти цей фрукт при виразковій хворобі.

Вас також можуть зацікавити новини: