Як прибрати кислоту з вина содою? / фото ua.depositphotos.com

Буває, вибираючи вино незнайомої марки, не завжди вдається вгадати, яким воно виявиться на смак – чи не занадто кислим? І у тому випадку, якщо напій у результаті вас засмутив, вам точно не завадить дізнатися, як прибрати кислоту з вина.

Ставити хрест на напої не варто, адже такий простий прийом, як додавання соди в вино, цілком здатний врятувати ситуацію.

Що робити, якщо кисле вино

Не всі знають, що звичайна харчова сода може значно знизити кислотність вина.

Відео дня

За словами експертів, багато виробників вина давно користуються цим прийомом. Коли напій виходить дуже кислим, в нього додають невелику кількість соди – всього чверть чайної ложки на літр вина.

Ні в якому разі не зловживайте, оскільки більша кількість соди може остаточно зіпсувати смак напою.

Перевірка вина содою / фото ua.depositphotos.com

Навіщо додавати соду у вино

Якщо ж вас цікавить, як відрізнити справжнє вино від підробки, то вам теж може допомогти харчова сода. Вона не тільки здатна нейтралізувати кислотність вина, але і часто використовується для перевірки його якості.

Для експерименту хлюпніть у чистий стакан невелику кількість вина і додайте у нього чайну ложку соди. У тому випадку, якщо напій не змінив свій колір, він підроблений. Натуральне вино після додавання соди стає синім.

Раніше УНІАН писав, як позбутися від харчової молі в крупі.

Вас також можуть зацікавити новини: