Прості лайфхаки, ніж відмити стільницю від жиру / фото ua.depositphotos.com

Напевно будь-яка господиня рано чи пізно задавалася питанням, чим краще відмити стільницю на кухні. Іноді вирішення цього завдання не вимагає особливих зусиль, але ситуації бувають різні, і ці лайфхаки допоможуть вам з ними впоратися.

Раніше УНІАН писав, де зберігати кришки від каструль на кухні, а сьогодні ми розповімо, чим відмити стільницю від жиру, як видалити жовті плями на стільниці і не тільки жовті, а також які засоби для цього можна використовувати, у тому числі "народні".

Чим краще відмити стільницю на кухні - лайфхаки

Звичайно, стільниця на кухні має властивість дуже швидко забруднюватися. І якщо через завантаженість справами ви забули її вчасно витерти, і плями встигли в'їстися, тоді можна використовувати один з цих методів:

Відео дня
  • змішайте соду з водою так, щоб вийшла кашка, і протріть нею поверхню стільниці;
  • рідке мило і засіб для миття посуду в рівних пропорціях розчиніть у воді, нанесіть на поверхню, протріть губкою і змийте;
  • білий оцет в рівних пропорціях змішайте з водою, нанесіть на поверхню стільниці, залиште на 10-15 хвилин і після цього протріть вологою ганчіркою.

Користуватися металевими йоржиками для очищення стільниць від плям фахівці не рекомендують.

Як видалити жовті плями на стільниці - легкий спосіб

Щоб видалити жовті плями зі світлої стільниці, потрібно для початку протерти поверхню вологою ганчіркою, а потім сухою. Після цього приготувати суміш з соди з лимонним соком в рівних пропорціях, нанести її на забруднене місце і терти до тих пір, поки пляма не зникне.

Якщо і це не допомогло, тоді можна використовувати відбілюючу зубну пасту. Для кращого ефекту її потрібно на п'ять хвилин залишити на плямі, і після цього змити.

Яким засобом мити стільницю - що важливо знати

Щоб не пошкодити покриття стільниць, найкраще віддавати перевагу кремоподібним і гелеподібним миючим засобам.

При цьому врахуйте, що на упаковці обов'язково повинні бути вказані рекомендації, для якого матеріалу цей засіб підходить найкраще.

Вас також можуть зацікавити новини: