Названо, яка порода собак найвірніша / фото ua.depositphotos.com

Наважуючись на серйозний крок - завести вихованця - багато хто справедливо цікавиться, яка порода собак найрозумніша і віддана. Це можна зрозуміти: чи не кожен собачник хоче, аби чотириногий друг цінував його і завжди відповідав вдячністю на подаровані ним любов і турботу.

УНІАН розібрався, собаки якої породи підійдуть тим, хто шукає у вихованцеві, першою чергою, відданого друга. А про те, яку породу собаки вибрати для двору, ми розповідали раніше.

Яка порода собак найвірніша і від чого це залежить

Вірність собаки - її спосіб нагородити господаря за шанобливе і уважне ставлення. Тому однозначно сказати, наприклад, які породи собак вибирають одного господаря і зберігають йому вірність все життя, дуже складно. Все залежить від того, скільки любові до чотириногого друга і старання в його дресируванні проявляє людина. Тому добре видресирована дворняжка в цьому плані може нічим не поступатися вихованцеві "з паспортом". 

Відео дня

Однак вважається, що собаки певних порід мають якості, які відрізняють їх від усіх інших собак. Так, хаскі, які схильні збігати від господарів, вважаються самодостатніми, такими, що не страждають від зміни власника, тваринами. А собаки таких порід, як: німецька вівчарка, бордер-Коллі, лабрадор, такса або акіта-іну вважаються більш схильними до відданої і беззастережної любові і прихильності.

Бійцівські собаки та мисливські собаки - чи можуть вони стати справжнім другом

Сьогодні "бійцівські собаки" - скоріше умовна назва. Породи, які спершу призначалися для участі в боях і цькування інших тварин, сьогодні, коли полювання не є таким поширеним, а собачі бої переважно заборонені, втратили свою лють. Тож, всупереч стереотипам, багато собак породи, що вважається бійцівською, можуть стати ласкавим, вірним і відданим другом. Головне - відповідальний підхід і завзятість заводчика в дресируванні пухнастого звіра. 

Серед бійцівських і мисливських собак, які можуть вірними друзями, називають такі породи: ротвейлер, доберман, американський бульдог, бультер'єр, кавказька вівчарка, кане-корсо. 

Найвідданіші-собаки дрібних порід теж можуть бути однолюбами / фото ua.depositphotos.com

Найвідданіші собаки для квартири - топ порід

Не тільки серед великих псів є найвідданіші - собаки дрібних порід ("кишенькові собачки") також можуть проявляти незвичайну вірність і навіть бути однолюбами. Серед порід невеликого розміру, яким буде комфортно жити в квартирі, називають представників порід: мопс, французький бульдог, кокер-спанієль, пудель, вельш-коргі.

Вас також можуть зацікавити новини: