Які квіти посадити восени / фото ua.depositphotos.com

Осінь не асоціюється у нас з пишними клумбами, але деякі квіти рекомендується садити саме восени. За зиму вони загартовуються, і навесні розквітають ще пишніше. УНІАН назвав шість найменш вибагливих у догляді квітів для осінньої посадки, з якими впораються навіть новачки в квітникарстві.

Ми також розповідали, що робити в саду і в городі в жовтні.

Айстра

Яскраві і симпатичні айстри прикрасять будь-який сад, а вирощувати їх зовсім не складно. Ці багаторічники будуть радувати вас без особливого клопоту з вашого боку. Єдина суворе умова для зростання цих квітів - сонячна ділянка.

Відео дня

Садіть більше насіння, ніж хочете виростити квітів, тому що зійдуть не всі саджанці. Айстри висівають в сухі борозни глибиною 2 см і присипають сухою землею.

Деревій

Деревій / фото pixabay

Деревій зазвичай росте як дика польова квітка, але у цієї рослини є і красиві садові форми. Ці квіти подобаються садівникам завдяки великій різноманітності забарвлень і довгому цвітінню. Деревій не боїться бідного грунту і легко приживається. Його краще висаджувати на сонячних ділянках. Коли він зацвіте, зів'ялі суцвіття рекомендується обрізати - інший догляд деревію не потрібен.

Сідач

Сідач / фото rastenievod.com

Пишний і високий сідач прекрасно зимує в землі і не вимагає особливого догляду. Найпопулярніший сорт - рожевий, але в продажу також є білі і жовті забарвлення. Квіти виростають дуже високими, тому їх краще сіяти за низькими квітами. Після зимівлі сідач довго "засиджується" в землі, тому не турбуйтеся, якщо не побачите саджанців в березні.

Чорнобривці

Чорнобривці / фото ua.depositphotos.com

Чорнобривці - це втілення осені. Яскраві квіти не тільки радують око, але і корисні для клумби, оскільки їх запах відлякує шкідників. У жовтні їх можна посіяти в теплий день на сонячній ділянці. Якщо вже настали морози, то посіви прикривають агроволокном. У догляді чорнобривці невибагливі. Раніше ми писали, чим підгодувати чорнобривці восени.

Бегонія

Бегонія / фото pixabay

Ніжні і схожі на маленькі трояндочки квіти бегонії дуже прості у вирощуванні. У цієї квітки є багато сортів різних форм і забарвлень, а також кучеряві форми для горщиків. Бегонію краще висаджувати в півтіні в пухкий грунт. Квітка не виснажує грунт і її можна висаджувати кілька років на одному місці. Бегонію не можна занадто часто поливати, інакше вона скине бутони.

Рудбекія

Рудбекія / фото pixabay

Популярні в українському кліматі сонячні рудбекії бувають різних забарвлень і сортів. Головна перевага цих красунь - невибагливість в грунті і морозостійкість. Рудбекії добре переносять зиму, не вимагаючи ніякого укриття. Зростає квітка в будь-якому місці, але на сонці цвіте пишніше. Поливів не потребує, якщо немає тривалої посухи. Садять рудбекію в середині чи кінці жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини: