Підгорає низ випічки що робити / фото ua.depositphotos.com

Рум'яний верх і чорний горілий низ у випічки - часта проблема у власників газових плит, особливо старих моделей. Це обумовлено конструкцією плити, адже вона нагрівається знизу. Умільці придумали чимало способів зробити нагрів в газовій плиті більш рівномірним. Кілька таких порад перерахує УНІАН.

Миска з водою

Для рівномірного приготування пирогів, тортів, запіканок та іншої випічки умільці ставлять під деко з випічкою велику ємність з водою. Вибирайте ємність, яка підходить для запікання. Вода візьме на себе надлишок жару. При використанні цього методу потрібно періодично заглядати в духовку і перевіряти, що вода не википіла.

Сіль

Цей спосіб має багато позитивних відгуків в Інтернеті. Візьміть непотрібне деко, розсипте в ньому сіль товстим шаром і поставте на найнижчий рівень в духовці. Сіль робить нагрівання духовки більш рівномірним.

Відео дня

Перевага цього способу в його багаторазовості, адже сіль достатньо насипати в деко один раз і вона може стояти в духовці роками.

Фольга на верх випічки

Щоб низ пирогів не був горілим, просто поставте деко з випічкою вище. А для захисту верхівки випічки від жару її прикривають фольгою.

Два дека

Ще один спосіб врятувати низ випічки - випікати їжу в двох деках. Просто поставте під деко з випічкою другий порожнє деко. Воно візьме на себе зайвий жар.

Стара сковорідка

Поставте на нижній рівень духовки стару чавунну сковорідку, яку можна розжарювати до високих температур. Сковорідка візьме на себе надлишок високої температури. Цей спосіб можна комбінувати з іншими - насипати на дно сковороди сіль або налити воду.

Цегла

Цегла в газовій духовці - не дуже елегантний, але надзвичайно ефективний спосіб домогтися рівномірного нагріву. Багато власників газових плит помічають, що низ пирогів більше не підгорає, якщо покласти на дно духовки дві вогнетривкі цеглини.

Вас також можуть зацікавити новини: