Чому темніє каструля з нержавійки - причини і методи вирішення / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мало хто розуміє, чому на нержавійці з'являються плями - за такими виробами потрібно ретельно стежити, інакше вони швидко втратять привабливий вигляд. Їх не можна залишати брудними надовго, а очищати необхідно тільки щадними засобами. УНІАН з'ясував, як реанімувати улюблений посуд, якщо він вже потемнів.

Як прибрати темні плями на нержавійці содою

Сода - звичний бабусин засіб, яке є на будь-якій кухні. Їм можна відмити пів квартири, в тому числі, каструлю з нержавіючої сталі. Для того щоб швидко вивести іржаві точки на дні каструлі або темні плями, спочатку вимийте її звичайним миючим засобом і дайте висохнути. Потім рясно посипте содою і залиште на 1-2 години.

Після того можна потерти м'якою губкою і обполоснути водою. Якщо ідея з сухим порошком вам здається сумнівною, розведіть соду з водою до стану кашки - далі технологія буде такою ж.

Відео дня

Якщо на дні каструлі з'явилися чорні плями, використовуйте вугілля

Неприємно помітити, що каструля з нержавійки потемніла всередині, але це ще не привід її викидати. Природний адсорбент допоможе відчистити кухонне начиння. Інструкція застосування наступна:

  • таблетки розтовкти в порошок;
  • посипати вугіллям чорні плями;
  • залити водою;
  • залишити на 30 хвилин.

В кінці вам залишиться тільки ретельно вимити каструлю, висушити її і насолоджуватися чистотою виробу. 

Кислота вб'є іржаві плями на дні каструлі з нержавіючої сталі

Оцет, лимон і лимонна кислота - три кращих помічника в боротьбі з іржею. Так що, якщо ви не знаєте, як прибрати райдужні плями на нержавійці або чим боротися з іржавими точками - записуйте лайфхаки:

  • Оцет - змочити губку, потерти каструлю, змити водою або замочити ємність в засобі на 10 хвилин, промити водою.
  • Лимон - зробити розчин (200 мл води на 1 ст.л соку), протерти каструлю, обполоснути водою і висушити.

Такий же ефект має і лимонна кислота - 1 ст.л порошку потрібно розвести у воді, змочити ганчірочку і "пройтися" нею по проблемній зоні каструлі. Ще краще буде, якщо ви змочіть шматочок вовняної тканини - так вийде не тільки очистити кухонне начиння, а й відполірувати його.

Вас також можуть зацікавити новини: