Лимон і кава можуть допомогти вам позбутися запаху в житлі / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Досить багато людей не знають, що робити, якщо в будинку з'явився неприємний запах. Насамперед необхідно розібратися, де ж знаходиться джерело смороду.

Щоб швидше впоратися із завданням, звісно ж, в ідеалі потрібно знати, де насамперед шукати проблему.

Відео дня

Як виявляється, експерти вже дали відповідь на це питання, - найчастіше сморід з'являється через те, що у житло потрапляють запахи з каналізації. Такий запах трохи нагадує сморід тухлятини. Особливо сильно може почати смердіти, коли люди тривалий час не користуються раковиною чи унітазом.

Затхлий запах у кімнаті - причини проблеми

Смердіти може через те, що в деяких трубах зникла так звана водна пробка, оскільки рідину ніхто не спускав тривалий час. Наприклад, сморід здатен виходити із сифона раковини - вода випарується, а запах із каналізації потрапить у житло.

Якщо ж сморід з'являється постійно, то проблема може бути інша - наприклад, сифон неправильно встановлений. Ще запах здатен просочуватися в житло через тріщини і мікротріщини в трубах чи незагерметизовані стики гофрованої труби зі стояком центральної каналізації.

Є тухлий запах у кімнаті - інші причини

Неприємно пахнути вдома може через те, що на дні сифона є скупчення жиру чи бруду. З такою проблемою можна впоратися самостійно - відгвинтіть дно колби й очистьте сифон від забруднень. Щоб проблем не виникало, - краще використовувати для профілактики хімію для чищення каналізації.

Як не допустити затхлий запах у приватному будинку - поради

Якщо ви вирішили кудись поїхати на тривалий час, можна вжити превентивні заходи і після повернення не страждати від неприємного запаху.

Що потрібно зробити:

  • наповніть сифон водою і залийте трохи соняшникової олії - завдяки цьому вода не буде швидко випаровуватися, і каналізаційний запах не проникне в будинок;
  • перед від'їздом заткніть отвори у раковині/ванні мокрими ганчірками.

Ось такі прості кроки можуть допомогти вберегтися від поширення запаху тухлятини.

Як прибрати неприємний запах у квартирі народними засобами - прості лайфхаки

Якщо потрібно дуже швидко позбутися запаху водопровідних труб, можна самостійно зробити засіб прямої дії.

Ось що знадобиться:

  • 1 частина солі грубого помелу;
  • 1 частина харчової соди;
  • 2 частини столового оцту.

Усе потрібно змішати, влити в трубу, залишити на 15 хвилин, а потім змити гарячою водою.

Також дивний запах у кімнаті допоможуть побороти кілька дуже потужних натуральних ароматизаторів - кава та лимон. Просто обсмажте зерна кави на сковорідці, і ароматом можна заповнити буквально весь будинок. Крім того, кілька ложок мелених зерен радять залишити в проблемному місці, і запах точно покращиться.

З лимоном можна вчинити так - наріжте його скибочками, розкладіть на тарілки і розставте по квартирі.

Ось як прибрати запах тухлятини у квартирі дуже швидко

Заваріть неміцний зелений чай, влийте в нього трохи лимонного соку. Потім остудіть рідину і розпиліть у місці, в якому терміново потрібно поліпшити аромат.

Раніше УНІАН писав, чому після сну в кімнаті неприємний запах, і порадив, як із цим боротися.

Вас також можуть зацікавити новини: