Що робити, якщо не морозить холодильник - поради / фото ua.depositphotos.com

Одні люди стикаються з тим, що холодильник не морозить після розморожування, інші - з тим, що холодильник булькає і не морозить. Причин, чому холодильник працює, але не морозить, може бути безліч - від серйозних несправностей до проблем, які вирішуються за дві секунди.

УНІАН розібрався в популярних причинах поломки цієї техніки і розповість, коли для розв'язання без майстра вже не обійтися.

А про те, чому не можна ставити гаряче блюдо в холодильник і як це може нашкодити техніці, ми вже писали раніше.

Відео дня

Холодильник гуде, але не морозить - розбір проблеми

Іноді трапляється, що шум рефрижератор видає, але він відрізняється від звичного за гучністю і тривалістю (наприклад, клацає або швидко замовкає). Популярна причина, чому холодильник гуде, але не холодить, у несправності компресора (їх може бути в техніці один або два). Ця деталь зазвичай не підлягаю ремонту, але її можна замінити на нову. Кращим рішенням в цьому випадку стане звернення до майстра.

Якщо холодильник був куплений недавно, перевірте гарантію - можливо, ремонт ще зможуть зробити безкоштовно. В іншому випадку - шукайте сертифікований виробником сервісний центр або профільну компанію, що займається ремонтом холодильників.

Холодильник не морозить, а гріє - причина незвичайної проблеми

Такі "симптоми" можуть свідчити про те, що зіпсувався ущільнювач на дверцятах холодильника - пересох, відклеївся і так далі. Якщо холодильник не морозить через постійне нещільне прилягання дверцят, в ньому утворюється тепле повітря. "Лікування" в цьому випадку - заміна ущільнювача. З цією метою також краще викликати майстра. 

Щоб такої проблеми уникнути, варто відмовитися від звички ставити на дверцята важкі предмети (банки, пляшки та інше). Це провокує їхнє провисання. Також до проблеми може привести те, що холодильник стоїть на нерівній поверхні, і перекосився. Уникнення утворення товстого шару льоду в морозилці також допоможе зробити так, щоб ущільнювач на дверцятах прослужив довше.

Що робити, якщо холодильник не морозить, а світло горить - порядок дій

Іноді так швидко і не зрозуміти, що не так з холодильником. Буває, що і підсвічування справне, і холодильник працює, але температура не така, як була раніше. Серед варіантів, чому холодильник працює, але не морозить, - перегрів компресора. Цю проблему можна спробувати вирішити самостійно. 

Спробуйте вимкнути холодильник і повністю розморозити його. Не вмикайте, поки він повністю не охолоне. Спробуйте відсунути від стіни або меблів, оскільки вони можуть бути причиною перегріву. Якщо не допомогло - звертайтеся до майстрів. Причиною також може бути поломка датчика температури або витік холодильного агента, і самостійно тут теж не розібратися.

Вас також можуть зацікавити новини: