Чому трясеться пральна машинка - варіанти / ua.depositphotos.com

Іноді трапляється так, що під час прання ваша СМА починає вести себе дивно - деренчати, трястися і стрибати по кімнаті. Легка вібрація - це норма, але якщо пральна машинка сильно трясеться - це вже "дзвіночок" про серйозні проблеми.

Чому пральна машина трясеться - головні причини

Фахівці з ремонту СМА пояснили, чому сильно трясеться барабан пральної машини. Відбуватися це може через:

  • надмірне завантаження одягом;
  • гладку або слизьку підлогу;
  • порушення правил установки машинки;
  • наявність болтів для транспортування.

Як правило, один з цих чотирьох факторів і є причиною "трясучки" пральної машинки. Ми порадимо, як зробити так, щоб пральна машина не стрибала. Вам потрібно рівномірно розподіляти білизну по барабану, запобігаючи його перевантаження.

Відео дня

Також важливо розуміти, що якщо в кімнаті, де стоїть СМА, занадто гладка підлога, то машинці необхідні спеціальні гумові підставки під ніжки. Вони ж потрібні, якщо підлога в квартирі нерівна - через неї машинка часто стрибає. І переконайтеся, що ви зняли болти, які були при транспортуванні пралки - вони впливають не тільки на ступінь вібрації пристрою при пранні, але і швидше зношують основні вузли.

Що робити, якщо пральна машина стрибає після огляду

У разі, коли ви ретельно вивчили роботу своєї СМА, перевірили всі 4 пункти, описані вище, а пралка все одно скаче по кімнаті і видає страшні звуки, доведеться викликати майстра. Справа може бути і в зламаних пружинах, і в зносі амортизатора, і в підшипнику, що вийшов з ладу.

Чому пральна машинка трясеться при віджиманні, зможе сказати тільки фахівець після ретельної діагностики - самостійно таку проблему вирішити практично неможливо, великі ризики зламати пристрій остаточно.

Вас також можуть зацікавити новини: