Чим краще користуватися - бальзамом або кондиціонером / depositphotos.com

Перукарі та стилісти навперебій твердять, що всім жінкам для догляду за волоссям потрібні два засоби: бальзам і кондиціонер. Багато дівчат не бачать різниці, купуючи щось одне, а потім скаржаться на стан локонів. УНІАН з'ясував, коли використовувати бальзам, а коли кондиціонер, і чи дійсно потрібно купувати дві різні пляшечки.

Раніше ми говорили про те, яка одяг здатний зробити вас багатою.

Чим відрізняються бальзам і кондиціонер для волосся 

Вважається, що ці два засоби принципово різняться за методом впливу на волосся. Бальзам "працює" активніше, тому що містить більш високу концентрацію корисних речовин. Він діє на саму структуру волосся, живлячи їх зсередини, посилюючи їх здоров'я.

Відео дня

Кондиціонер вирішує зовнішню проблему - після того, як ви помиєте голову шампунем, рівень кислотно-лужного балансу (pH) підвищиться, лусочки відкриються, в них буде потрапляти велика кількість вологи, пилу і бруду. Якщо використовувати кондиціонер, то він відновить рівень pH, "склеїть" лусочки між собою, за рахунок чого волосся будуть виглядати гладкими і доглянутими.

В принципі, це взаємозамінні засоби - не обов'язково користуватися і кондиціонером, і бальзамом. Якщо ваші локони не вимагають активного втручання (не пошкоджені, не пофарбовані, не знебарвлені), то можна обійтися кондиціонером. Бальзам необхідний в разі, коли волосся знаходиться в жалюгідному стані, і йому потрібен якісний догляд.

Як правильно користуватися бальзамом і кондиціонером для волосся 

Ще одна істотна відмінність одного засобу від іншого - метод нанесення на локони. Бальзамом стилісти рекомендують покривати і коріння, і довжину, при цьому, змивати таку косметику потрібно ретельно, інакше після сушіння отримаєте ефект брудного волосся. Час витримки залежить від конкретного продукту - дивіться на інструкцію від виробника.

Кондиціонер наноситься тільки на довжину - якщо намазати їм коріння, то ви втратите об'єм зачіски, а також не зможете відразу вимити засіб з волосся. Деякі дівчата стверджують, що кондиціонер на коренях здатний навіть спровокувати більш активне змивання фарби, що особливо неприємно для жінок з фарбованим волоссям. Витримувати такий засіб на локони потрібно 1-2 хвилини, а потім змити прохолодною водою.

Вас також можуть зацікавити новини: