Як швидко позбутися неприємного запаху з рота / depositphotos.com

Багато страв з додаванням цибулі та часнику радують своїм пікантним смаком, але також сильно засмучують наслідками - дихання після таких гастрономічних вишукувань не можна назвати приємним. УНІАН розповість, як позбавиться від запаху часнику з рота в домашніх умовах швидко і ефективно.

Як позбутися від запаху цибулі в роті і чим "перебити" часник - поради

Якщо ви все-таки не змогли відмовити собі в задоволенні поласувати вишуканим пікантним блюдом, а тепер думаєте, як швидко вирішити проблему неприємного запаху з рота - прислухайтеся до наших порад і вибирайте той варіант, який підходить вам найбільше.

Закушуйте фруктами

Відео дня

А особливо - яблуками. Салати зі свіжих овочів і кислих фруктів допомагають в лічені хвилини поліпшити якість вашого дихання. Найбільш вдалими продуктами для цього вважаються: салатний лист, яблука, огірки і груші.

Чистіть зуби

Якщо є така можливість - краще піти у ванну і почистити зуби, а також ясна і язик зубною пастою. Ідеальний варіант - ментолова продукція, але через брак її підійде і будь-яка інша. 

Полощіть рот

Популярні ополіскувачі для ротової порожнини, якими рекомендують користуватися стоматологи, призначені не тільки для боротьби з бактеріями, але і допоможуть позбутися від неприємних запахів. Головне - уважно читайте склад, там повинен бути діоксид хлору. Ополіскувачі з цим компонентом вважаються більш ефективними, ніж будь-які інші.

Жуйте м'яту і петрушку

Такі рослини мають в своєму складі певні сполуки, здатні впливати на запахи. Петрушка, наприклад, вважається "бабусиним" засобом проти неприємних ароматів - такий метод використовується дуже давно. До аналогічних продуктів, що знищують небажане амбре також відносять корицю, апельсинові кірки і насіння анісу.

Якщо у вас під рукою немає нічого з перерахованого вище - купіть м'ятну жуйку або ментолові цукерки. Зазвичай, вміст м'яти в них настільки великий, що вони точно допоможуть вам позбавитися від неприємного запаху часнику з рота.

Пийте молоко

Молоко, як не дивно, знижує концентрацію сірковмісних хімічних речовин, які і стають причиною стійкого запаху часнику чи цибулі. При цьому, краще вибирати жирне молоко - від знежиреного особливого ефекту не буде. 

В цілому, дієтологи кажуть, що під час прийняття їжі з цибулею або часником, краще постійно запивати її водою. І не просто пити, а як би полоскати рот - тоді частинки підступних продуктів не будуть застрявати між зубами, ховатися там і ставати проблемою для вашого іміджу.

Вас також можуть зацікавити новини: