Як почистити пральну машину під резиною - простий і безпечний метод / Колаж УНІАН

Пральна машина – річ не тільки дуже зручна і корисна, але і дуже дорога. Експлуатувати її потрібно вкрай ніжно і дбайливо, якщо не хочете в умовах війни терміново підшукувати собі нову "помічницю" для прання.

Як почистити пральну машину від цвілі і не тільки: чи можна залити оцет в пральну машину, які ще засоби безпечно допоможуть від бруду на гумці в пральній машині, а також які обирати режими прання – розібрався УНІАН.

Чи можна зняти резину в пральній машині

В принципі, за допомогою викрутки та "бісової матері" зі знаменитого анекдоту – зняти можна все, що завгодно. І на YouTube вистачає роликів "Як правильно зняти резину з пральної машини своїми руками". Тільки врахуйте, що в цих роликах мова часто йде про демонтаж (тобто заміну старої гумки на нову)!

Відео дня

Тобто зняти гумку в пральній машині, промити її під краном і повернути назад – у вас, швидше за все, не вийде. Краще не експериментувати і не намагатися розібрати свою пралку самому. І якщо деталь не пропускає воду, не огрубіла від миючих засобів і справляється зі своєю функцією – зайвий раз її взагалі не чіпати.

Як почистити пральну машину за допомогою соди і оцту

Робиться розчин:

  • 9-відсотковий оцет столовий – дві чашки;
  • проста вода – чверть чашки;
  • звичайна сода харчова – теж чверть чашки.

Куди заливати оцет в пральну машину при пранні? Ця оцтово-содова суміш заливається безпосередньо в барабан.

На якому режимі прати з оцтом? Запускається машинка на максимальну тривалість при максимальній температурі.

Таке прання очистить не лише барабан машинки – але і манжету пральної машини від ворсу, бруду, волосся і сміття. По завершенню прання дверцята обов'язково залишають відкритими – для просушування та провітрювання.

Як почистити резину в пральній машині лимонною кислотою

Найпростіший і найшвидший спосіб. Найчастіше використовується співвідношення 1:5, наприклад: 100 грам кислоти на півлітра води.

Куди засипати лимонну кислоту в пральну машину при пранні? Кристалічну лимонну кислоту – в відсік для порошку, розчинену – до барабану.

На якому режимі прати з лимонною кислотою? Вибирається режим з 2-3 етапами полоскання при високій температурі (до +95°C). По завершенню прання дверцята знову залишають відкритими – щоб "нутрощі" машинки нормально просохли.

Другий варіант: змішати столову ложку соди із засобом для миття посуду – нанести на забруднення – дати подіяти (як правило, вистачає й півгодини) – обов'язково змити залишки суміші водою кімнатної температури.

Як почистити резину в пральній машині білизною

У гумовій манжеті пральної машини часто застоюється вода після прання – що робить її ідеальним розсадником для цвілі та бактерій. Із таким видом забруднень найкраще справляються антибактеріальні та хлорвмісні засоби. Найпоширеніший – тривіальна білизна. Працювати з нею краще в гумових рукавичках – щоб захистити шкіру від хімічних опіків.

Білизну наносять (за допомогою щітки або губки!) на гуму манжети – і залишають години на дві-три. Потім включають машинку на пару циклів: спочатку ополіскування – щоб прибрати всю хлорку. Під час другого циклу можна додати антинакипін і рідкий засіб для прання речей – безпосередньо в барабан машинки, запустивши потім режим прання при +40°C.

Читайте також: