УНІАН дізнавався, як позбутися щурів у сараї народними засобами / фото ua.depositphotos.com

Позбавлення від щурів може стати серйозною проблемою для багатьох домовласників. Є кілька ефективних методів, які можуть допомогти з нею впоратися.

Найкращий засіб від щурів і мишей - це, насамперед, запобігання їхній появі. Регулярне прибирання приміщень, заповнення всіх щілин і тріщин, які можуть служити доступом для гризунів, а також правильне зберігання продуктів харчування можуть значно знизити ризик виникнення проблеми.

Якщо ж шкідники вже знайшли шлях до вашої оселі чи сараю, то можна скористатися різними народними засобами для їхнього усунення. Сода, розкладена у місцях, де часто з'являються щури, може допомогти відлякати їх. Також можна використовувати ультразвукові відлякувачі.

Відео дня

Для більш радикального підходу допоможе спеціальна отрута від щурів, проте необхідно використовувати її обережно, щоб не завдати шкоди тваринам або людям.

Читайте далі, щоб дізнатися докладніше про те, як позбутися щурів у сараї, і який при цьому народний засіб найчастіше використовують.

Як позбутися щурів у будинку або в курнику - методи

Вибір методу залежить від багатьох чинників, як-от місцеві умови, ступінь зараження й особисті уподобання. Ось кілька популярних способів:

  • пастки (класичні пастки-капкани є ефективним способом; щоб привабити гризунів, використовуйте приманку - шматочок сиру або горіх);
  • отрути (отрута для щурів і мишей може бути ефективною, але вона і досить небезпечна; дуже важливо під час використання отрут дотримуватися інструкцій і розміщувати їх у місцях, недоступних для дітей або домашніх тварин);
  • ультразвук від щурів (ці пристрої створюють звукові хвилі, які не чутні для людського вуха, але дратують непроханих гостей).

Також ви можете звернутися по допомогу до професійних служб зі знищення шкідників. У разі серйозної проблеми іноді краще вдатися до цього методу.

Як позбутися щурів народними засобами - що допоможе

Позбавлення від гризунів за допомогою народних засобів може бути ефективним, але вимагає ретельності та наполегливості.

Серед найпопулярніших виділяють такі:

  1. Сода від щурів (змішайте соду і цукор у рівних пропорціях і розкладіть цю суміш у місцях, де ви помічали шкідників; цукор приверне їх, а сода, потрапивши до шлунка, спричинить у них газоутворення, що може призвести до загибелі).
  2. Лаванда і м'ята (гризуни дуже не люблять запах лаванди і м'яти; розмістіть сушене листя цих трав у місцях, де вони можуть проникнути, або змішайте ефірні олії з водою та розпиліть навколо будинку).

Пам'ятайте, що результати можуть бути різними залежно від ступеня зараження та індивідуальних характеристик гризунів.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як вивести бліх у будинку.

Вас також можуть зацікавити новини: