Як позбутися тарганів - ефективні засоби, перевірені часом / фото ua.depositphotos.com

У певний момент життя майже кожна людина стикається з такою проблемою як поява тарганів. Для когось вона стане актуальною в студентські роки, хтось може побачити непрошених гостей в новій квартирі або будинку. На жаль, в багатоповерхівках навіть ідеальна чистота - не запорука відсутності шкідників, тож доведеться запастися терпінням. Давайте з'ясуємо, як позбутися тарганів.

Засоби від тарганів - що можна купити в магазині

Перше і, мабуть, найшвидше рішення для позбавлення від комах - магазинні засоби або ж інсектициди. Величезною популярністю в наші дні користується спеціальний шприц від тарганів, ним можна обробити важкодоступні місця, а ефекту вистачить на кілька тижнів. 

Також можете придбати гель від тарганів. Такі професійні пасти можна підібрати на будь-який бюджет. Принцип дії такий само, як і у випадку зі шприцом. Однак цей засіб від тарганів можна "розтягнути", і вистачить його надовго.

Відео дня

Якщо небажані гості з'явилися, наприклад у вентиляції, куди важко долізти, є ще один ефективний засіб від тарганів - спеціальні пастки з липкою поверхнею. Вони можуть прослужити кілька тижнів і стануть відмінною профілактикою, адже їх можна залишити про всяк випадок. 

Ну і наостанок, є більш радикальні кроки - це дезінфекція від тарганів. Проводити її повинні професіонали, і бажано в той час, коли вдома нікого немає, адже хімікати - річ доволі серйозна. Це, мабуть, найкращий засіб від тарганів. Цей варіант також стане порятунком для гуртожитків або офісів, але щоб ефект був помітний, дезінфекція повинна бути масштабною. Заздалегідь виберіть день, коли всі зможуть піти з будівлі.

Отрута від тарганів - народні засоби

Буває, люди навідріз відмовляються мати справу з хімікатами. Але зробити отруту від тарганів можна і з цілком нешкідливих засобів. 

Почнемо з "легкої артилерії". Ви можете протерти поверхні, де помітили шкідників або їхні сліди, звичайним столовим оцтом. Оскільки він має різкий запах, не забудьте відкрити вікна. Відмінним методом також стане використання нашатирного спирту. Але на жаль, повністю позбавити вас від небажаних гостей з першого разу ці засоби навряд чи зможуть. 

Борна кислота від тарганів - рецепт

Найефективніший засіб від тарганів, який можна покласти навіть в шафи з одягом, можна зробити самому. Запевняємо, вистачить його надовго. Йдеться про отруту з борною кислотою. 

Як працює борна кислота від тарганів? Потрапляючи в організм шкідника, засіб починає роз'їдати його зсередини. У важкодоступні місця (наприклад, на шафу або в вентиляцію) можна покласти спеціальні пакетики з борною кислотою - вони продаються в звичайній аптеці.

У засіб від тарганів з борною кислотою обов'язково потрібно додати щось їстівне. Давайте приготуємо таку отруту:

  • зваріть яйце (жовток повинен бути твердим);
  • розімніть остиглий жовток і додайте в нього 50 грамів борної кислоти;
  • ретельно перемішайте отриману суміш і скачайте кульки діаметром близько 1 сантиметра;
  • розкладіть кульки в шафи та інші місця, де помітили тарганів. 

Рекомендуємо не класти засіб там, де його з необережності можуть з'їсти діти або ж домашні тварини.

Вас також можуть зацікавити новини: