Як прати джинси в машинці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Джинси є практично у кожного, і більшість з нас їх пере звичайним способом - у пральній машинці, в режимі "бавовна" і на середній (а то й високій) температурі. І ось тут припускаємося помилок. Засновниця і креативна директорка одного з американських брендів джинсового одягу дала кілька простих порад, при якій температурі прати джинси, який режим для них найкращий і як часто потрібно прати, щоб вони довше слугували.

Як правильно прати джинси в машинці - 3 поради від експерта

Засновниця і креативна директорка лос-анджелеського бренду жіночого та джинсового одягу Pistola Грейс На розповідає про основні нюанси під час прання джинсів. За її словами, їх можна сміливо відправляти в пральну машинку, але дотримуватися при цьому трьох основних правил:

  • прати джинсовий одяг у машинці слід винятково на делікатному режимі (він, як правило, передбачає невисоку t); 
  • використовувати для прання потрібно щадні засоби для чищення, щоб не зіпсувати тканину; 
  • сушити джинси найкраще на повітрі, а не в автоматичній сушарці - сушарка, як і пралка, скорочує джинсам "життя". 

Також експерт радить відмовитися від різного роду відбілювачів, навіть якщо вони безпечні для кольору - згодом це призведе до зносу волокон джинсової тканини, і в результаті джинси матимуть мішкуватий вигляд.

Відео дня

Як часто потрібно прати джинси? Тут, каже експерт, важливо не переборщити - джинси можна "перепрати". "Пральна і сушильна машини з часом руйнують тканину. Це призводить до провисання тканини в тих місцях, де ми зазвичай цього не хочемо, наприклад, на попі та колінах", - каже Грейс На. Тому джинси в пральній машинці потрібно прати якомога рідше: експерт рекомендує носити їх доти, доки ви можете обходитися без прання. Якщо джинси добре зшиті та міцні, то їх можна носити без прання щонайменше тиждень.

Раніше ми також розповідали, як часто прати джинси на думку гендиректора Levi's, і чому він цього не робить взагалі. 

Вас також можуть зацікавити новини: