Як зварити кашу без плити і духовки / фото ua.depositphotos.com

Немає часу чи світла або хочеться нового: все це - привід дізнатися, як приготувати крупу без варіння. УНІАН дізнався, з якими кашами можна виконати таку процедуру.

Раніше ми вже розповідали, що приготувати без плити і духовки, і публікували кілька поживних рецептів, які підходять на кожен день. Тепер розберемося, які каші можна готувати без плити і як правильно запарювати крупи, щоб результат не засмутив.

Живі каші без варіння - що це і навіщо

Каші, які готуються без задіяння вогню, електрики, індукції і без варіння ще називають "живі каші". В умовах постійних відключень світла такі рецепти можуть стати справжнім порятунком для господині. 

Відео дня

Очевидно, що для приготування потрібно брати крупу, яку можна буде просто заливати окропом або холодною водою і їсти. Рис до таких круп не відноситься - запарити його без варіння можливо, але доготувати - на пательні або у мікрохвильовці - все одно доведеться, інакше він буде твердим. А м'які крупи, на зразок вівсянки, манки або булгура, підходять для такого способу приготування ідеально. 

Булгур без варіння - простий спосіб приготування

Булгур без варіння - простий спосіб приготування / фото ua.depositphotos.com

Для приготування булгура - крупи з обробленої окропом, висушеної і подрібненої пшениці - без варіння необхідні самі зерна і окріп. На одну частину крупи беруть дві частини рідини (вода або бульйон), яка щойно закипіла. Ємність з залитою крупою необхідно накрити тарілкою або кришкою і укутати тканиною. Також можна використовувати термос. Для приготування знадобиться близько 40 хвилин. Сіль і спеції слід додавати на початку приготування. 

Манка без варіння - рецепт

Для приготування манку потрібно залити молоком (можна взяти рослинне) в розрахунку 200 мл рідини на 50 грамів манної крупи. Ємність з кашею закрити кришкою і поставити в холодильник або інше холодне місце на кілька годин або ніч. Коли каша набухне, її можна прикрасити ягодами, фруктами, додати сироп або мед - на ваш смак, і залишити нагріватися при кімнатній температурі близько півгодини. Після - смачного. 

Вівсянка без варіння - легкий рецепт ледачого сніданку 

Вівсянка без варіння - легкий рецепт ледачого сніданку / фото ua.depositphotos.com

"Нічна вівсянка" - давно перевірений господинями популярним рецепт. Для приготування вівсяні пластівці слід насипати в глибоку тарілку або банку і залити рідиною в пропорції 1:1. Підійдуть молоко, рослинне молоко або звичайна вода. Різноманітні топінги (мед, цілі фрукти і ягоди або пюре з них, варення, кориця і ваніль, цукор - все, чого забажає ваша душа) можна додавати вже на цьому етапі або перед вживанням. Залиште вівсянку вбирати вологу (від 3 годин, а краще на ніч) в холодному місці, після цього часу - дегустуйте.

Вас також можуть зацікавити новини: